DØDE I HELIKOPTERSTYRT:  Mindre enn et døgn før helikopteret styrtet inn i skolen og tok fyr tidligere i dag, skal det ha vært på service. Den norske ambassadøren til Pakistan, Leif Larsen, var om bord og døde i styrten. Foto: Piar Ali / Afp / Scanpix
DØDE I HELIKOPTERSTYRT: Mindre enn et døgn før helikopteret styrtet inn i skolen og tok fyr tidligere i dag, skal det ha vært på service. Den norske ambassadøren til Pakistan, Leif Larsen, var om bord og døde i styrten. Foto: Piar Ali / Afp / ScanpixVis mer

- Ulykkeshelikopter på service 11 timer før styrten

Kostet Norges ambassadør og flere andre livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikopteret som styrtet i Pakistan i dag var på service bare elleve timer før styrten som kostet Norges ambassadør livet, opplyser den pakistanske utenriksministeren til VG.

- Styrten skyldes en teknisk feil, sier Azaz Ahmed Chaudhry til avisen og opplyser at resultatene av pakistanske myndigheters foreløpige gransking er klar.

Den erfarne diplomaten Leif H. Larsen og seks andre omkom da det russiskproduserte MI17-helikopteret krasjet med 17 personer, flere av dem utenlandske gjester, om bord.

- Holger Larsen var en av våre beste diplomater, en høyt respektert mann i UD og i Pakistan, sier utenriksminister Børge Brende på en pressekonferanse i dag.

Pakistanske Taliban (TTP) hevder å stå bak helikopterstyrten i regionen Gilgit-Baltistan, men det avviser utenriksminister Chaudhry.

- Etter ordre fra statsministeren ble mer enn 1000 soldater utplassert i området kvelden før besøket. De hadde kontroll på alle fjelltoppene rundt landingsområdet. Det er et selvsagt sikkerhetstiltak i forbindelse med et så høyprofilert besøk, sier han.
(NTB)