Ulykkeskommisjon oppnevnt

Årsaken til togulykken ved Åsta er ikke kjent. NSB har allerede nedsatt en ulykkeskommisjon som kom til Hedmark i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet får opplyst hos NSB at det kun er et jernbanespor på strekningen der ulykken skjedde. Ulykken skjedde i et skogkledt område like etter utgangen av en kurve.

Jernbanedirektør Steinar Killi sier til Dagbladet :på nettet at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, men at det allerede er sendt en egen ulykkeskommisjon til ulykkestedet. Kommisjonen består av en fast leder og tre-fire personer fra ulike faggrupper bistår kommisjonens leder.

Ulykkeskommisjonen starter ikke arbeidet med å finne årsaken til ulykken før redningsarbeidet er avsluttet.

Jernbaneverkets har allerede startet å hente inn informasjon om lyssignaler på ulykkestrekningen forut for ulykken. Kommisjonen viktigste oppgave blir å bistå politiets etterforskere slik at et mest mulig komplett bilde av åstedet kan dannes.

Ulykken skjedde klokken 13.20. NSB opplyser at det var 96 personer ombord i togene, 91 av disse skal etter det vi forstår være passasjerer.

Persontog

Togene som kolliderte var persontog. Et var et regiontog på vei nordfra fra Trondheim til Hamar, det andre var et lokaltog sørfra fra Rena til Hamar, sier driftsdirektør Tom Ingulfstad i NSB til Dagbladet :på nettet. Det ene toget hadde et diesel-lokomotiv og flere vognsett. Det andre toget skal bare ha bestått av vogner uten lokomotiv. Minst det ene toget skal ha vært i fart da det kolliderte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer