Glatte veier:

Ulykkesmeldinger renner inn på Twitter: Meteorolog advarer mot dårlige kjørefohold

- Kommer du i kø, må du avpasse farten etter forholdene, advarer traffikkoperatør.

GLATT: Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Justyna Wodziczko, advarer om at det kan bli glatte veier og forsinkelser hele jula. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
GLATT: Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Justyna Wodziczko, advarer om at det kan bli glatte veier og forsinkelser hele jula. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag har det blitt meldt om trafikkulykker fra politidistrikt flere steder i landet. Trafikkoperatør i Statens Vegvesen sier at det kan være glatte veier i fjellovergangene, og at de har sikret beredskap ut uka.

Politiet i Haugesund, Oslo og Vest-Oppland er bare noen av politikontorene som har meldt ifra om trafikkulykker. Haugesund-politiet advarer også om at det er glatt på stedet etter hagl.

I utgangspunktet har ikke Sør-Vest politidistrikt så mange glatte veier i sitt område. Men den ene trafikkulykken skal ha kommet av at det skal ha begynt å hagle etter at en mann i 60-årene kjørte inn i en tunnel i Ropeid. Så da mannen kjørte ut av tunnelen igjen skal veiene ha vært glattere, forklarer operasjonsleder i Haugesund-politiet, Trond Børge Åsbu.

- Kjør etter forholdene

- Mannen er fraktet til sykehus for kontroll. Han hadde lettere skader, men ettersom det er snakk om en høyhastighetsulykke, så ønsker vi at sykehuset tar en sjekk av føreren likevel, sier Åsbu.

Trafikkoperatør i Statens vegvesen, Mette Brunæs, kan fortelle at over fjellovergangene kan det være veldig glatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer