Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glatte veier:

Ulykkesmeldinger renner inn på Twitter: Meteorolog advarer mot dårlige kjørefohold

- Kommer du i kø, må du avpasse farten etter forholdene, advarer traffikkoperatør.

GLATT: Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Justyna Wodziczko, advarer om at det kan bli glatte veier og forsinkelser hele jula. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
GLATT: Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Justyna Wodziczko, advarer om at det kan bli glatte veier og forsinkelser hele jula. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har det blitt meldt om trafikkulykker fra politidistrikt flere steder i landet. Trafikkoperatør i Statens Vegvesen sier at det kan være glatte veier i fjellovergangene, og at de har sikret beredskap ut uka.

Politiet i Haugesund, Oslo og Vest-Oppland er bare noen av politikontorene som har meldt ifra om trafikkulykker. Haugesund-politiet advarer også om at det er glatt på stedet etter hagl.

I utgangspunktet har ikke Sør-Vest politidistrikt så mange glatte veier i sitt område. Men den ene trafikkulykken skal ha kommet av at det skal ha begynt å hagle etter at en mann i 60-årene kjørte inn i en tunnel i Ropeid. Så da mannen kjørte ut av tunnelen igjen skal veiene ha vært glattere, forklarer operasjonsleder i Haugesund-politiet, Trond Børge Åsbu.

- Kjør etter forholdene

- Mannen er fraktet til sykehus for kontroll. Han hadde lettere skader, men ettersom det er snakk om en høyhastighetsulykke, så ønsker vi at sykehuset tar en sjekk av føreren likevel, sier Åsbu.

Trafikkoperatør i Statens vegvesen, Mette Brunæs, kan fortelle at over fjellovergangene kan det være veldig glatt.

- Det er klart at over fjellovergangene er det dårlig. Kommer du i kø, så må du holde køen og avpasse farten etter forholdene, sier hun.

Hun kan også informere om at de har sikret beredskap på værutsatte steder, da det er meldt dårlig vær resten av uka.

Varsler glatte veier

Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Justyna Wodziczko, sier at de har et obs-varsel mot glatte veier ut nå. Særlig gjelder dette Agder, Telemark, Buskerud, Hedmark, Oppland, Vestlandet og Sør-Trøndelag.

- Glatte veier kommer av vind, snø og fokk i fjellet. Dette kan skape problemer, sier hun.

Wodziczko forklarer også at været vil forverre seg i løpet av uka, og at det vil være fare for glatte veier også i jula. Først og fremst dreier det seg om julaften, første juledag og andre juledag.

- Folk må ta hensyn til at det kan bli dårlige kjøreforhold og forsinkelser i noen deler av landet, som vil føre til kolonnekjøring, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!