Ulykkessjåfør i Sogndal har vært tatt tidligere

Mistet lappen i 2011 for råkjøring og uaktsom forbikjøring.

To personer omkom i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
To personer omkom i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune. Foto: Christian Blom / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske bussjåføren som er siktet for uaktsom kjøring etter dødsulykken i Sogndal mandag, mistet i 2011 sertifikatet for å ha kjørt for fort, samt for en uaktsom forbikjøring.

- Jeg kan bekrefte at han i september 2011 ble bøtelagt av Gudbrandsdal politidistrikt for fartsoverskridelse, og for uaktsom forbikjøring, sier lensmann i Sogndal, Åge Løseth, til NRK.

Den 54 år gamle mannen foretok ifølge politiet forbikjøringen på Grotli i Skjåk kommune i Oppland. Han ble bøtelagt med 8.000 kroner og mistet førerkortet for seks måneder. Det er ikke kjent om det var passasjerer i bussen han kjørte.

Løseth opplyser at denne episoden ikke får direkte konsekvenser for dødsulykken på riksvei 55 ved Fardal i Sogn mandag, der to kvinner omkom. Men det blir tatt med i vurderingsgrunnlaget, opplyser Løseth.

Løseth opplyste tirsdag til NTB at 54-åringen foreløpig er siktet uaktsom kjøring. Politiet mener han har kommet delvis over i motgående kjørefelt og forårsaket kollisjonen. Sjåføren erkjenner ikke straffskyld.

En norsk kvinne og en taiwansk kvinne omkom i ulykken mandag. Tilstanden er kritisk for en annen kvinne. Ytterligere en kvinne ble alvorlig skadd. Ni andre personer ble lettere skadd i ulykken, som skjedde på en rett strekning i 60-sonen mellom Sogndal sentrum og Leikanger.

Politiet rekonstruerte onsdag ulykken. Rekonstruksjonen viser at de to kvinnene som mistet livet, døde etter å ha blitt truffet av speilene til den motgående bussen. Torsdag skal det gjennomføres rettslige avhør av utenlandske turister i Sogn tingrett. (©NTB)