<strong>ULYKKE:</strong> Tre personer har omkommet og én person er alvorlig skadet etter en bussulykke på E6 i Namsskogan. Foto: Anne Elisabeth Brekkvassmo / Namdalsavisa.
ULYKKE: Tre personer har omkommet og én person er alvorlig skadet etter en bussulykke på E6 i Namsskogan. Foto: Anne Elisabeth Brekkvassmo / Namdalsavisa. Vis mer

Ulykkessjåføren siktet for uaktsom kjøring

Bussen blir undersøkt onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Turbussen som kjørte av veien i Namsskogan med 17 sveitsere om bord vil bli undersøkt av politiet onsdag. Tre passasjerer omkom og tilstanden er kritisk for en mann.

Politiet er i gang med avhør av vitner og bussen vil bli teknisk undersøkt onsdag. Kriminalteknikere, Statens havarikommisjon og ulykkesgruppen til Statens vegvesen undersøkte bussen på ulykkesstedet samt veistrekningen tirsdag.

Regionlensmann Stein Erik Granli sier til Trønder-Avisa at den tyske sjåføren foreløpig er siktet for uaktsom kjøring.

Ulykken skjedde seks kilometer nord for Trones i Namsskogan kommune og ble varslet av forbipasserende klokka 11.59 tirsdag.

Sendes hjem - Tre personer er omkommet, og en pasient ligger på St. Olavs hospital i Trondheim med kritiske skader. De 13 som er på sykehuset på Namsos, er uskadd eller lettere skadd, sier fungerende beredskapssjef Paul Georg Skogen ved Sykehuset Namsos til NTB.

Tirsdag ettermiddag opplyste St. Olavs hospital at deres pasient, en mann i 50-60-årene, er meget alvorlig skadd og at tilstanden hans er kritisk.

Det var 16 passasjerer, samtlige fra Sveits, og en sjåfør i ulykkesbussen. Passasjerene er stort sett eldre mennesker, og sjåføren skal være blant de 13 som er sendt til sykehuset i Namsos.

Sykehuset i Namsos har vært i kontakt med den sveitsiske ambassaden, og de 13 pasientene som får behandling på sykehuset i Namsos kan bli fløyet hjem til Sveits allerede onsdag, ifølge Trønder-Avisa.

De tre omkomne er også sendt til samme sykehus, hvor politiet skal identifisere dem.

- Bussen vinglet Arnt Skau og kona Ellen Storli er på bilferie og kjørte som andre bil bak ulykkesbussen.

- Bussen vinglet enormt før ulykken skjedde. Den var over midten på veien mange ganger før den plutselig kjørte ut i grøfta, sier Skau til Trønder-Avisa.

Lastebilsjåfør Johannes Rekonius kom også tidlig til ulykkesstedet og satte seg ned og snakket med en som lå fastklemt under bussen.

- Bussen klemte brystet til mannen. Jeg så kun beinet og hånden. Han holdt først hardt, så begynte han å riste og deretter slapp han taket. Han døde mens jeg holdt ham i hånden, forteller Rekonius til Namdalsavisa.

Bussen, som tilhører det sveitsiske selskapet Eurobus, var på vei fra Mo i Rana til Trondheim.

Tynget ambassadør Den sveitsiske ambassaden i Oslo ble raskt informert om ulykken. Det blir sendt personale fra ambassaden i Stockholm til Nord-Trøndelag for å bistå de skadde.

- Jeg er forbløffet over hvor raskt beredskapsetatene har reagert. Samtidig er dette en svært trist sak for de involverte og pårørende, sier Sveits' ambassadør til Norge, Rudolf Knoblauch, til NTB.

Alle nødetater rykket ut til ulykkesstedet. Hovedredningssentralen Sør-Norge sendte helikopter, og brannmannskap fra Grong og Namsskogan bisto.

Veien ble stengt på strekningen Grong - Brekkvasselv ved Trones.

- Dårlig veistandard - Vi har over åtte mil med E6 i kommunen og er dessverre svært vant til ulykker. I slike situasjoner ser vi hvor viktig god beredskap er, sier ordfører Stian Brekkvassmo i Namsskogan til NTB på telefon fra ulykkesstedet.

Ordføreren sier at det er et stort behov for å oppgradere veistandarden på E6 fra Steinkjer til grensa til Nordland fylke.

- En av de største risikoene vi utsetter oss for er å kjøre E6. Bevilgningene går dessverre til steder hvor det er mest mennesker, sier han.

Vegvesenet opplyser til Adresseavisen at strekningen var skiltet med både glatt veibane og humpete vei.

- Asfalten var helt nylagt. Da kan det ligge noe olje i overflaten. Det er standard prosedyre å sette opp skilt med glatt veibane, opplyser avdelingsdirektør Arild Hamrum Norheim i Statens vegvesen i Nord-Trøndelag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer