ÅTTE OMKOM: Det foreligger ingen beviser for at Amtrak-toget som sporet av i høy hastighet i Philadelphia i forrige uke, ble beskutt, slår etterforskerne fast. Foto:  REUTERS/Lucas Jackson/Files
ÅTTE OMKOM: Det foreligger ingen beviser for at Amtrak-toget som sporet av i høy hastighet i Philadelphia i forrige uke, ble beskutt, slår etterforskerne fast. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/FilesVis mer

Ulykkestog ble ikke truffet av skudd

Etter krasjen som kostet åtte personer livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det foreligger ingen beviser for at Amtrak-toget som sporet av i høy hastighet i Philadelphia i forrige uke, ble beskutt, slår etterforskerne fast.

Åtte personer omkom og over 200 ble skadd i ulykken, og lokomotivføreren har ikke kunnet bidra til å kaste lys over hva som skjedde. Han sier at han ikke husker noe fra ulykken.

En konduktør på toget hevder imidlertid at hun hørte snakk om at frontruta på toget ble truffet av noe kort tid før avsporingen. En av teoriene var at det kunne ha blitt beskutt.

Kvinnen fortalte også at hun via radio hørte at et annet togsett «ble truffet av en stein eller beskutt», noe som gjorde at det måtte nødbremse.

Etterforskerne fra FBI utelukker imidlertid at frontruta på ulykkestoget ble truffet av et skudd.

- Det er ikke funnet beviser for skader på frontruta som kan ha blitt forårsaket av skytevåpen, opplyser National Transportation Safety Board (NTSB).

De vil likevel ikke utelukke at «frontruta kan ha blitt truffet av en annen gjenstand», men sier at etterforskningen etter ulykken trolig vil ta opp mot ett år.

Fire av passasjerene på ulykkestoget saksøkte mandag Amtrak for den «tragiske ulykken som kunne ha vært unngått», og mener jernbaneselskapet sviktet ved ikke å montere et automatisk system for hastighetsbegrensning.

Ulykkestoget kjørte i rundt 160 kilometer i timen, dobbelt så raskt som fartsgrensa på strekningen, da det sporet av.

(NTB)