Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ulykkestoget i New York kjørte i 132 km/t

Sporet av i kurve med fartsgrense på under 50 km/t.

Foto: Edwin Valero / AP / NTB SCANPIX
Foto: Edwin Valero / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foreløpige undersøkelser utført av havariinspektører fra Det nasjonale transportsikkerhetsbyrået (NTSB) tyder på at toget som sporet av i bydelen Bronx i New York i går hadde en hastighet på hele 132 kilometer i timen (82 mph) da det gikk galt.

Maksfarten i den skarpe kurven der avsporingen skjedde er 48 km/t (30 mph), og selv jernbanestrekningen i forkant har ei fartsgrense på snaue 113 km/t (70 mph), melder blant andre New York Post i kveld.

- Mistet pusten da jeg fikk høre det Hastigheten på ulykkestoget er anslått ut fra registreringene i de såkalte svarte boksene om bord. De avdekker også at det trolig ikke var noen problemer med togets bremser.

- Da jeg fikk høre om hastigheten mistet jeg pusten, sier New York-senatoren Charles E. Schumer til CBS News i kveld.

Fire mennesker omkom i ulykken, mens minst 63 ble skadd. Tilstanden var i går kritisk for elleve av de skadde.

Togføreren, en 46 år gammel mann, er blant de lettere skadde. Han hadde jobbet i t-baneselskapet i omlag tjue år og vært bak spakene på tog i elleve av dem.

- Han er fullstendig traumatisert av alt som har skjedd. Han er et oppriktig menneske som såvidt jeg vet har hatt en plettfri karriere. Han er grundig og kompetent, sier Anthony Bottalico, lederen for de jernbaneansattes fagforening, til CBS.

Hadde åtte vogner Ulykken skjedde på Hudson line ved Independence Avenue og Palisades Avenue, like ved stasjonen Spuyten Duyvil. Toget - med totalt åtte vogner og rundt 150 passasjerer - kom fra Poughkeepsie og skulle ha ankommet Grand Central Station klokka 7.43 lokal tid.

Ulykkesstedet ligger omtrent der Hudson River og Harlem River møtes. Fire vogner sporet av, mens to ble liggende på sida. Ei av vognene var nær ved å havne i elva.

Antallet skadde kunne vært  verre på et annet tidspunkt på døgnet. Så tidlig på morgenen var toget bare halvfullt, opplyste transportmyndighetene til New York Times i går.

GRANSKER «SVARTE BOKSER: Havariinspektører jobbet i dag sammen med jernbanearbeidere for å få oversikt over ulykkesstedet i Bronx for å finne årsaken til den dødelige avsporingen. Foto:
Shannon Stapleton / Reuters / NTB SCANPIX
GRANSKER «SVARTE BOKSER: Havariinspektører jobbet i dag sammen med jernbanearbeidere for å få oversikt over ulykkesstedet i Bronx for å finne årsaken til den dødelige avsporingen. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB SCANPIX Vis mer