Ulykkestoget kan ha kjørt for fort

Kolliderte med traktor da det var på vei fra Stockholm til Malmö,

ETTERFORSKNING: 18 personer ble sendt til sykehus og en 24 år gammel kvinne ble livstruende skadd i togulykka ved Kimstad i Sverige i går kveld. Foto: Björn Persson/Scanpix
ETTERFORSKNING: 18 personer ble sendt til sykehus og en 24 år gammel kvinne ble livstruende skadd i togulykka ved Kimstad i Sverige i går kveld. Foto: Björn Persson/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Det svenske toget som kolliderte med en traktor da det var på vei fra Stockholm til Malmö, kan ha holdt for høy fart.

Hastigheten på den aktuelle strekningen var redusert til 70 kilometer i timen, men ifølge redningstjenesten holdt toget cirka 100 kilometer i timen.

- Om det stemmer, får den videre etterforskningen vise, sier politiets pressetalsmann Mikael Skoog.

Mandag jobbet politiet med å samle sammen eiendeler til passasjerene og annet gods fra X 2000-toget som kolliderte med en traktor mellom Linköping og Norrköping søndag kveld.

Ingen personer omkom i ulykken, men en 24-årig kvinne er livstruende skadd. I alt 18 personer ble sendt til sykehus etter ulykken.

Det pågikk vedlikeholdsarbeid på stedet der ulykken inntraff. Traktoren, som drev med gravearbeid, kom for nær skinnegangen, dermed smalt det idet toget kjørte forbi. Deler av traktoren slo flere ganger mot togvognene, flere vinduer ble knust og store deler av metallet ble revet opp.

Det var 244 personer om bord i toget, deriblant flere barn og unge.

Trafikken på strekningen er ventet å komme i gang igjen klokka 16 mandag. (NTB)