- Umenneskelig, sier «Knut»s bestemor

BERGEN (Dagbladet): «Knut» (8) har brev- og besøksforbud på barnehjemmet hvor han er plassert. Guttens mormor (57) og onkel (32) får ikke lenger besøke ham uten en avtale med barnevernet. Kamerater og bekjente av gutten blir avvist på trappa foran barnehjemsdøra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forbindelse med radioens «Her og nå»-sending i går, uttalte barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland at hun har undersøkt guttens situasjon, og at han har det godt der han er.

Ikke alle deler hennes syn:

- Umenneskelig

Under de tre møtene mormor og onkel har hatt med «Knut», er det bare korte stunder de har fått være helt alene. Da «Knut» fikk lov å ringe til mormor mandag, sa han at tre ansatte på barnehjemmet sto og lyttet til det han snakket om.

- Vi står tross alt svært nær gutten, og vi finner det helt umenneskelig at han ikke skal få besøk av noen av sine nærmeste. Det må jo oppleves som fryktelig for «Knut» om vi nå bare skal forsvinne ut av livet hans etter å ha bodd sammen i åtte år, sier mormor til Dagbladet.

En eldre onkel av «Knut», som ikke har kontakt med sin mor og onkel, sier at heller ikke guttens biologiske mor får besøke ham.

- Vi er blitt fortalt at grunnen er at barnevernet ønsker å endre det negative bildet «Knut» har fått av mora.

Gavenekt

Barnehageassistent Hilde Rosenlund (35), som jobber i barnehagen der «Knut» gikk, ble nektet å levere kosedyret hun hadde kjøpt til gutten. Heller ikke brevhilsenen hun hadde med da hun ringte på barnehjemsdøra mandag, ble mottatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer