- Umiddelbare konsekvenser hvis partene i Syria sier nei

Lavrov og Clinton etter avtale i kveld: - al-Assads dager talte.

ENIGHET PÅ FØRSTE RAD:  Utenriksministrene fra fire av de fem faste medlemslandene i FNs sikkerhetsråd på første rad evd møtestart i Geneve i dag: fra venstre Hillary Clinton, USA, William Hague, Storbritannia, Sergej Lavrov, Russland og Laurent Fabius, Frankrike. I kveld kom nyhetene om en ny felles stormaktsplan mot president Bashar al-Assads enevelde i Syria. FOTO: FABRICE COFFRINI, AFP/NTB SCANPIX.
ENIGHET PÅ FØRSTE RAD: Utenriksministrene fra fire av de fem faste medlemslandene i FNs sikkerhetsråd på første rad evd møtestart i Geneve i dag: fra venstre Hillary Clinton, USA, William Hague, Storbritannia, Sergej Lavrov, Russland og Laurent Fabius, Frankrike. I kveld kom nyhetene om en ny felles stormaktsplan mot president Bashar al-Assads enevelde i Syria. FOTO: FABRICE COFFRINI, AFP/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både USAs utenriksminister Hillary Clinton og hennes russiske kollega Sergej Lavrov sier i Geneve i kveld at den rykende ferske stormaktsplanen for Syria gir bud om at det går mot slutten for regimet til president Bashar al-Assad.

Assad må forstå at hans dager er talte, sa Clinton da Syria-møtet ble avsluttet lørdag kveld.

Hun sier USA vil starte arbeidet med en ny FN-resolusjon hvor det tas til orde for «virkelige og umiddelbare konsekvenser», blant annet sanksjoner, hvis partene i Syria ikke retter seg etter det stormaktene har blitt enige om i Genève, skriver NTB.

- Overgangsregjering Storbritannias utenriksminister William Hague og FNs spesialutsending  Kofi Annan kom med de første bekreftelsene i kveld at stormaktene har kommet fram til en prinsippavtale for en overgangsregjering i Syria med full utøvende makt.

Både Reuters og AFP siterer Kofi Annan fra toppmøtet i Geneve, mens William Hague selv har gått ut med en bekreftelse på twitter.

Meldingen om en avtale mellom de fem faste medlemmene i FNs sikkerhetsråd kommer overraskende - bare få timer etter meldinger fra det samme toppmøtet om en fastlåst situasjon der ikke Russland ville rikke seg for at president al-Assad må forlate sjefsstolen til fordel for en overgangsregjering i det borgerkrigsherjede landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer