Umodne, ugifte foreldre skader barna

LONDON (Dagbladet): Den moderne familie er under voldsom kritikk i England etter at flere spedbarn er mishandlet eller drept av familiemedlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er spesielt stefedre som får gjennomgå. Den uavhengige forskningsinstitusjonen «Familiy Education Trust» hevder at ekteskapets sammenbrudd har resultert i en farlig situasjon for barna. Direktør Valerie Riches ved «Family Education Trust» sier til Dagbladet at organisasjonen har gått gjennom samtlige saker i familieretten i England over en periode på seks år.

- Og funnene er helt klare. Barn som lever i familier der foreldrene ikke er gift, er mer utsatt for vold og mishandling enn barn som lever sammen med gifte familier, sier Valerie Riches.

Ifølge Family Education Trust er barn som bor hos mor, som igjen bor sammen med en mann som ikke er barnas far, i en alvorlig risiko.

- Ifølge tall fra familieretten i England er det faktisk 30 ganger større fare for at disse skal bli drept som følge av familievold enn det er for barn som lever sammen med gifte foreldre, sier Valerie Riches.