Umoe-ansatte overføres til Kristiansund

Det er kroken på døra for Umoe Olje og Gass i Averøy og Nordmøre fra nyttår. Men dagens 42 ansatte blir overført til Umoe i Kristiansund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-På møte med Umoe-ledelsen tirsdag ble vi informert om at ingen ved Avarøya-anlegget skal sies opp. De har alle sammen sertifikater som gjør dem skikket til å jobbe også offshore med Kristiansund som utgangspunkt, sier assisterende rådmann i Averøy, Svein Kongshaug.

Gledelig med jobbene

-Vi finner det meget gledelig at de ansatte er sikret fortsatt jobb, og Kristiansund ligger bare et kvarter med ferjen fra Averøy. Men det er en lei signaleffekt at Umoes ledelse lar anlegget ligge dødt. Vi er derfor spente på ringvirkningene, sier Kongshaug.

Under møtet i dag opplyste Umoe-ledelsen, med konsernsjef Jens Ulltveit-Moe i spissen, at de ikke vil kvitte seg med eiendommen i Averøy. Den skal ligge i beredskap, fordi Umoe-ledelsen ser for seg økt offshore-aktivitet utenfor kysten av Midt-Norge. Og i denne sammenheng er eiendommen i Averøy meget verdifull, mener Umoe-ledelsen.

Fra 700-800 mann

Fra nyttår blir anleggsområdet på 50 dekar med verkstedshaller og dypvannskai liggende øde. I 1986 var det 700-800 ansatte ved anlegget i Averøy. I 1998 var det 120 arbeidsplasser tilbake, men på det tidspunkt signaliserte Umoe en fordobling av arbeidsstyrken.

Men nå har krakket i offshoreindustrien ødelagt de planene, og Umoe i Averøy var den første virksomheten her i landet som fikk merke nedgangstidene i bransjen. I januar ble antall ansatte redusert fra 120 til 42.

(NTB)