Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Umoralsk av Bondevik

- Det er direkte umoralsk av regjeringen å vurdere å droppe kontantstøtten, sier småbarnsmor Anette Sølberg Solbakk fra Ålesund. Hun angrer bittert på at hun stolte på statsministeren, sa opp jobben og tok barna ut av barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anette Sølberg Solbakk fra Ålesund ønsket å tilbringe mer tid sammen med barna Sigrid (1), Johanne (5) og Telles (7). Da kontantstøtten ble lansert, undersøkte hun muligheten for å benytte seg av tilbudet.

Etter at hun fikk positive tilbakemeldinger fra trygdekontoret, sa hun opp jobben i DFM Longlining. De to yngste barna ble tatt ut av Nørvelia barnehage, mens den eldste takket nei til skolefritidsordningen ved Voldsdalen skole.

Brev til Bondevik

- Jeg ønsket å være helt sikker. Før jeg tok den endelige avgjørelsen, leste jeg til og med lovteksten på Internett, sier Anette.

I forrige uke ble hun for første gang oppmerksom på at støtten kunne utebli. Hun sendte umiddelbart brev til statsministeren der hun innstendig ba om at regjeringen skulle holde ord.

Henvendelsen er foreløpig ubesvart.

- Katastrofe

- For oss vil dette bli en katastrofe. Før jeg sa opp jobben, gjorde vi en økonomisk beregning. De 3000 kronene vi var lovet, gjorde at regnskapet gikk opp, sier småbarnsmoren. Hun vet ikke hvordan hun skal komme seg ut av den håpløse situasjonen.

- Det er rett og slett deprimerende. Nye barnehageplasser er umulig å oppdrive, sier Solbakk.

Hun mener statsministeren handler umoralsk dersom regjeringen trekker støtten tilbake.

- Det skulle ikke være mulig å gå tilbake på en sak som har vært gjennom hele systemet, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!