- Umoralsk av Norwegian å først skru opp prisene, for så å kreve avgift

Høyre mener det fremstår som om flyselskapet forsøker å ta seg betalt to ganger.

- UMORALSK: Høyres forbrukerpolitiske talsmann mener det virker som om Norwegian prøver å ta seg betalt to ganger. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- UMORALSK: Høyres forbrukerpolitiske talsmann mener det virker som om Norwegian prøver å ta seg betalt to ganger. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Norwegian er umoralske når de først skrur opp prisene og deretter krever inn flyseteavgiften for solgte billetter, mener Høyres forbrukerpolitiske talsmann Kårstein Eidem Løvaas.

- Det virker på meg som de prøver å melke kundene to ganger, ved å kreve dobbel betaling for flyseteavgiften. Det er veldig spesielt, for å si det diplomatisk, sier Løvaas til NTB.

Som følge av protester fra Forbrukerombudet tok Norwegian tenkepause i planene om å trekke kundenes kredittkort for 88 kroner ekstra. Men kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen sier det ikke er snakk om noen snuoperasjon:

- Vi ser på om kundene kan betale inn den statlige avgiften på en annen måte, sier han til NTB.

Umoralsk Løvaas sier at det ikke spiller noen rolle for ham hvordan Norwegian vil kreve inn flypassasjeravgiften.

- Jeg bet meg merke i at selskapet i mars opplyste om at de hadde skrudd opp prisene i påvente av en eventuell flypassasjeravgift, som de på det tidspunkt for øvrig ikke kunne vite om ville bli innført eller ikke. Dermed fremstår det for meg som om de forsøker å ta seg betalt to ganger, når de nå skal ta inn ytterligere 88 kroner. Det er en type oppførsel som Norwegian-sjef Bjørn Kjos tidligere har kritisert andre flyselskaper for. Jeg hadde forventet en ryddigere linje. Dette er umoralsk, sier Løvaas til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer