- Umulig å forstå hvilken tragedie Fritz Moen har vært utsatt for

Tore Sandberg svarte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tore Sandberg er privatetterforskeren som har gjort det til sin livsoppgave å bekjempe urett og å avsløre justismord i Norge.

Gjennom sitt utrettelige arbeid hjalp sørget han, sammen med ekteparet Sten og Vibeke Ekroth, for at Per Liland endelig fikk oppreisning og full frifinnelse 25 år senere. Liland ble dømt i 1970 for et dobbeltdrap han aldri hadde begått.

De siste årene har han jobbet for at Fritz Moen skal frifinnes for dobbeltdrapet han ble dømt for i slutten av 70-årene. Det har hele tiden vært et hovedmål for Sandberg at Moen skal få full gjenoppreisning av den norske stat.

I 2003 lyktes Sandberg og forsvarer John Christian Elden i å få Moen frikjent for drapet på den ene kvinnen, Sigrid Heggheim, som han ifølge dommen skal ha kvalt i 1976.

I går ble det klart at Gjenopptagelseskommisjonen for straffesaker på ny vil etterforske drapet på Torunn Finstad i 1977, det andre drapet Moen ble dømt for.

Beslutningen kom etter at en 67-årig trønder på sitt dødsleie tilsto drapene på de to jentene i desember i fjor.

Klokka 12.00 stiller Tore Sandberg til nettmøte på Dagbladet.no for å svare på spørsmål om Fritz Moen-saken.

FRIKJENT FOR ETT DRAP - FÅR GJENOPPTATT DEN ANDRE DRAPSSAKEN OGSÅ: Tore Sandberg, til venstre, har jobbet hardt for å få Fritz Moen, i midten, frikjent for dobbeltdrapet han ble dømt for. Med hjelp av advokat John Christian Elden har de allerede fått Moen frikjent for ett av de to drapene han ble dømt for i slutten av 70-årene. Foto: Scanpix/ Heiko Junge
FRIKJENT FOR ETT DRAP - FÅR GJENOPPTATT DEN ANDRE DRAPSSAKEN OGSÅ: Tore Sandberg, til venstre, har jobbet hardt for å få Fritz Moen, i midten, frikjent for dobbeltdrapet han ble dømt for. Med hjelp av advokat John Christian Elden har de allerede fått Moen frikjent for ett av de to drapene han ble dømt for i slutten av 70-årene. Foto: Scanpix/ Heiko Junge Vis mer