- Umulig å hindre ulykken

- Det var umulig å forhindre ulykken, sier busssjåfør Sverre Fossgård til Dagbladet. Bak i bussen satt 11 britiske skihåp på vei til en ukes skitreningsleir. De møtte den norske trafikkdøden på få meters hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 11 engelske ungdommene i alderen 14 til 16 år var på vei til sin årlige treningsleir på Geilo.

Bussjåfør og eier av Fossgård Bilruter, Sverre Fossgård, slapp unna ulykken med et kutt i den ene hånda.

- Det er ingen synlige skader på passasjerene i bussen min. Jeg føler ingen skyld. Det var umulig å forhindre ulykken. Alt skjedde forferdelig fort, og jeg gjorde i alle fall det beste jeg kunne, sier Fossgård til Dagbladet.

Fossgård ble i går kveld avhørt av politiet.

Krisehjelp

De elleve ungdommene og deres tre trenere var i går kraftig oppbrakte etter dødsulykken. Utover kvelden mottok de krisehjelp av psykolog på Rica Hotell Oslofjord i Sandvika. Ungdommene fikk snakket ut om hendelsen og roet seg ned.

- De er skremt etter det som har skjedd, men det er fornuftige ungdommer, sier Michael Elliot. Han leder gruppen av engelske skihåp.

Hvert år drar Den engelske skiforeningen for skoler til Geilo på treningsleir. Denne helga dro de minste hjem, mens fem gutter og seks jenter i alderen 14 til 16 ankom Fornebu. Kort tid etter at de startet den fire timer lange turen på norske veier, havnet de midt i én av de svært mange ulykkene på veiene denne helga.

Satt bak

Alle ungdommene satt bak i bussen da kollisjonen skjedde, og de slapp derfor å se de verste skadene etter kollisjonen. Samtlige av passasjerene i bussen slapp unna ulykken med skrammer.

- Det eneste vi vil nå er å komme oss til Geilo, sier leder og skitrener Michael Elliot. De elleve britene skal om ett år representere landet sitt i Verdensmesterskapet for skoleelever. I dag skal alle ut på ski.