- Det er sannsynligvis nesten ingen medlemmer av eliten som er fornøyde med Putin. Næringslivet og mange medlemmer av regjeringen er misfornøyde med at presidenten startet krigen uten å tenke på omfanget av sanksjoner. Det er umulig å leve med slike sanksjoner, sier en kilde tett på Kreml til det uavhengige russiske nettstedet Meduza.
Kreml skal nå ifølge flere kilder diskutere Vladimir Putins etterfølger. Misnøyen vokser blant Russlands maktelite.
- Problemene i Russland som følge av krigen er tydelige. Fram til sommeren vil problemene bare øke i omfang. Vi vil se det på transport, medisin, til og med landbruk. Ingen så for seg et slikt omfang, sier en annen kilde til Meduza.

- Pass på hva dere sier!
Etterfølger diskuteres
Stabssjef Sergej Kirijenko (59) er en av dem som av flere pekes på som en mulig arvtaker, ifølge den svenske avisa Expressen.
- En gang tilhørte han den liberale opposisjonen i Russland sammen med Boris Nemtsov og Anatoly Chubais, men det er mer enn to tiår siden, sier den tidligere svenske utenriksministeren Carl Bildt til Expressen.
En kort periode i 1998 var Kirijenko statsminister i Boris Jeltsins regjering.
Carl Bildt er tydelig på at man ikke bør gjøre seg noen forhåpninger om snarlige forandringer.
Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen sier til Dagbladet at svært få, om noen, har innsikt i hva som skjer i den indre makteliten i Kreml.
- Jeg har sett spekulasjoner om motstand i Kreml, men det er svært få, om noen, som har innsikt i dette, sier han.

Ikke nødvendigvis bedre
Oberstløytnanten advarer mot å hvile seg på at et maktskifte skulle være til det bedre.
- Det er langt fra sikkert at det skulle bli bedre om Putin skulle falle fra. Det er spennende å spekulere rundt, men jeg vil si: «be careful what you wish for». Alle spekulasjonene tar jeg med en stor klype salt, sier Hågen Karlsen.
Tjenestemenn tett på presidentens administrasjon skal ifølge Meduza fortelle at misnøyen med Putin som person vokser.
Borgermester i Moskva, Sergej Sobjanin (63), skal ifølge deres kilder være lansert som en mulig arvtaker.

Tidligere president Dmitrij Medvedev (56) skal også ha blitt nevnt. Medvedev var president fra 2008-2012, mens Putin var statsminister. Så var Medvedev statsminister fra 2012-2020. Nå er han nestleder for den russiske føderasjonens sikkerhetsråd.
Het kandidat
- Det handler ikke om at de forbereder å styrte Putin nå, men det er et ønske om at han i ganske overskuelig framtid ikke vil styre landet, sier en kilde til nyhetsnettstedet Meduza.
Carl Bildt oppsummerer de tre mulige kandidatene Dmitrij Medvedev, Moskvas borgermester Sergej Sobjanin og stabssjef Sergej Kirijenko slik:

Sprengte ukrainernes siste mulighet
- Medvedev er litt som Putins bikkje, men han har svært begrenset troverdighet i de ulike kretsene i Russland. Sobjanin skaffer seg gradvis en posisjon i Moskva, men den som tydelig er på vei opp er stabssjef Kirijenko, sier han.
Når det gjelder muligheten for fred i Ukraina, mener oberstløytnant Hågen Karlsen at ingenting tyder på at det er forhandlinger mellom partene nå.
- Det er to måter en krig kan avsluttes; enten fordi en av partene har vunnet, eller det blir en lang utmattelseskrig slik at begge må gi seg. Ingenting tyder på at de er så slitne nå at noen gir seg, sier han.