Frivillige briter drept i Ukraina:

- Umulig å sette ord på

To frivillige briter som har vært savnet i Ukraina siden starten av januar, ble tirsdag bekreftet drept.

DREPT: Christopher Parry er en av to britiske statsborgere som tirsdag ble bekreftet drept i Ukraina. Foto: Privat / justgiving.com
DREPT: Christopher Parry er en av to britiske statsborgere som tirsdag ble bekreftet drept i Ukraina. Foto: Privat / justgiving.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De to britene Chris Parry og hans kollega Andrew Bagshaw er bekreftet drept i Ukraina, under et forsøk på å evakuere sivile fra byen Soledar.

Det bekrefter Parrys familie i en uttalelse, gjengitt av britiske myndigheter.

- Ekstremt stolte

Parry og Bagshaw, henholdvis 48 og 28 år gamle, ble meldt savnet i Donetsk for flere uker siden, der de skal ha jobbet som frivillige for å hjelpe lokalbefolkningen.

- Hans uselviske besluttsomhet i å hjelpe de gamle, unge og vanskeligstilte der har gjort oss, og ytterligere familie, ekstremt stolte, uttaler Parrys familie i uttalelsen, ifølge Sky News.

FRIVILLIG: Andrew Bagshaw jobbet som frivillig i Ukraina da han mistet livet. Foto: Reuters / NTB
FRIVILLIG: Andrew Bagshaw jobbet som frivillig i Ukraina da han mistet livet. Foto: Reuters / NTB Vis mer

- Vi hadde aldri forestilt oss at vi skulle ta farvel med Chris når han hadde et så fullt liv foran seg. Han var en omsorgsfull sønn, fantastisk bror, en bestevenn for så mange og en kjærlig partner til Olga.

Savnet i ukevis

Familien skriver videre at 28-åringen ble tiltrukket av Ukraina i mars, allerede kort tid etter at Russland invaderte landet, og at han var opptatt av å hjelp de mest trengende. De hevder han reddet over 400 liv, i tillegg til mange forlatte dyr.

- Det er umulig å sette ord på hvor mye han vil bli svanet, men han vil alltid være i våre hjerter, avslutter familien.

EVAKUERING: Under artilleribeskytning forsøker ukrainske styrker å evakuere en såret soldat i Soledar. Video: Twitter / Telegram / AP. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Bagshaws familie sier i en uttalelse at parets bil ble truffet av en bombe da de prøvde å redde en eldre kvinne.

Det var ukrainsk politi som først opplyste at de to britiske statsborgerne var savnet. Britiske mynidgheter bekreftet nyheten kort tid seinere.

Ifølge Sky News skal de sist ha blitt sett fredag 6. januar, tidlig på morgenen, da de forlot Kramatorsk, på vei mot Soledar.

Den siste tida har det vært meldt om svært harde og blodige kamper i blant annet Soledar, helt øst i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer