- Umulig å skjule sannheten for Annas sønn

- Drapet på mora kommer til å prege ham resten av livet, forteller tanta til Anna Medvedeva, som ble drept av ekssamboeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Anna elsket sønnen sin. Hun var villig til å gjøre alt for ham. Nå er hun død. Det syntes jeg er det grusomste, sier tanta til Anna Medvedeva, som bor i Buskerud.

Av hensyn til Annas to år gamle sønn, ønsker hun å være anonym.

- Jeg ønsker å gi ham et mest mulig normalt liv, sier tanta til Dagbladet.

Les alt om Anna-saken her!

Drept av ekssamboeren Anna ble drept av ekssamboeren, Mikael Svantesson, 14. oktober 2012. Han ønsker ikke å snakke med Dagbladet.

I dag er det tanta som har omsorg for sønnen.

- Umulig å skjule sannheten for Annas sønn

- Dette kommer til å prege ham resten av livet. Tenk når han bli voksen nok til å lese om hva som skjedde. Det er umulig å skjule sannheten for ham. Men jeg er redd for hvordan han vil reagere, sier tanta.

Trygge omgivelser Nå forsøker hun å lage en mest mulig trygg omgivelse rundt gutten. Men hun gruer seg til at barnefaren slipper ut av fengslet.

- Tenk at en far kan gjøre slikt mot sin egen sønn, sier tanta.

Hun forteller at sønnen snakket før mora ble drept. Etter at han satt fastspent i bilen, mens faren mishandlet og drepte Anna, så har han sluttet å snakke, forteller tanta.

- Den første tida etter at Anna ble drept, sa han bare «Anna», «Anna», «Anna», forteller tanta.

NORMALT LIV: - Jeg ønsker å gi ham et mest mulig normalt liv, sier tanta til Dagbladet om Anna Medvedevas to år gamle sønn. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET
NORMALT LIV: - Jeg ønsker å gi ham et mest mulig normalt liv, sier tanta til Dagbladet om Anna Medvedevas to år gamle sønn. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET Vis mer

Den siste uka har Dagbladet skrevet flere reportasjer om Annas gjentatte forsøk på å få hjelp av politiet og hjelpeapparatet, de fire siste månedene hun levde.

Livredd De pårørende forteller at hun var livredd for ekssamboeren, og at hun fryktet at han ville drepe henne.

- Hun ønsket å finne en jobb, kjøpe en leilighet og bo sammen med sønnen i Norge. Hun håpet at alt ville ordne seg, forteller tanta.

Anna flyttet fra Murmansk til Bø i 2010 som utvekslingsstudent. Etter hvert ble hun kjæreste med den svenske håndverkeren. Men det ble fort klart at det var noe galt med Svantesson, forteller tanta.

- Først trodde hun at han var en positiv person. En god far. En forståelsesfull venn. Etter hvert ble hun mer og mer redd.

- Politiet sviktet Tanta mener politiet og krisesenteret sviktet Anna da hun trengte dem mest. Sist fredag skrev Dagbladet at de pårørende nå vil saksøke krisesenteret og staten for å ikke ha klart å beskytte Anna.

- ELSKET SØNNEN SIN: - Anna elsket sønnen sin. Hun var villig til å gjøre alt for ham. Nå er hun død. Det syntes jeg er det grusomste, sier tanta til Anna Medvedeva, som bor i Buskerud.

Av hensyn til Annas to år gamle sønn, ønsker hun å være anonym. Foto: PRIVAT
- ELSKET SØNNEN SIN: - Anna elsket sønnen sin. Hun var villig til å gjøre alt for ham. Nå er hun død. Det syntes jeg er det grusomste, sier tanta til Anna Medvedeva, som bor i Buskerud. Av hensyn til Annas to år gamle sønn, ønsker hun å være anonym. Foto: PRIVAT Vis mer

- Det er forferdelig. Hvis politiet hadde gjort jobben sin, så hadde kanskje Anna vært i live i dag, sier hun.

Politiet er ikke enig i at de gjorde noen feil.

«Ut ifra den kontakten vi hadde med partene, hadde vi ingen indikasjoner på at hun var i fare», sa stasjonssjef Øyvind Aas ved politikammeret i Drammen til Dagbladet for en uke siden.

13. juli 2012 tok Anna Medvedeva kontakt med politiet etter at hun mente ekssamboeren kidnappet deres felles barn og truet henne på livet. 18. juli anmeldte hun ekssamboeren til politiet for trusler og vold. Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de ikke kontaktet ekssamboeren eller Anna etter anmeldelsen.

Politiet nekter På tross av gjentatte forespørsler nekter politiet å frigi loggen fra Anna Medvedevas første besøk eller anmeldelsen. Det er Dagbladet som har søkt om innsyn etter de pårørendes ønske.

Dagbladet 3. mai 2014
Dagbladet 3. mai 2014 Vis mer

Tanta mener også at Betzy krisesenter i Drammen sviktet Anna, da de mener hun ville bli på krisesenteret, men måtte flytte ut etter bare 14 dager. Dette avviser krisesenteret, som mener de ga Anna tilbud om å bli.

- Jeg synes det er det er vondt å lese det Dagbladet har skrevet om Anna. Jeg orker ikke å lese alt, men jeg er glad for at dere gjør det. Jeg håper sannheten kommer fram, sier tanta.

- VIL PREGE HAN: - Dette kommer til å prege han resten av livet. Tenk når han bli voksen nok til å lese om hva som skjedde. Det er umulig å skjule sannheten for ham. Men jeg er redd for hvordan han vil reagere, sier tanta til Anna om den to år gamle sønnen til Anna. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET
- VIL PREGE HAN: - Dette kommer til å prege han resten av livet. Tenk når han bli voksen nok til å lese om hva som skjedde. Det er umulig å skjule sannheten for ham. Men jeg er redd for hvordan han vil reagere, sier tanta til Anna om den to år gamle sønnen til Anna. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET Vis mer