Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Umulig at jeg var i P-huset

Offiseren som er tiltalt for overlagt drap på Ingse Rønnestad (36) skjelte ut ekskona i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I går brøt mannen (39) tausheten for første gang siden drapet.

-  Jeg er uskyldig, gjentok den drapstiltalte kapteinløytnanten til pressen etter første dag av rettssaken mot ham.Han er tiltalt for overlagt drap, etter at Ingse Rønnestad ble funnet skutt og drept i Citypark-garasjen i Bergen 4. mars i år. Eksmannen har til nå nektet å forklare seg. Hans versjon står i sterk kontrast til det Ingse Rønnestads familie og venner seinere vil forklare i rettssaken mot eksmannen.

Etter det Dagbladet erfarer, vil det da komme fram informasjon om at Ingse måtte oppsøke krisesenteret for kvinner i Bergen da samlivet tok slutt i 1995.

«Avdøde»


-  Familien var det viktigste av alt for meg, sier mannen nå.

-  Jeg kan positivt avkrefte at det har vært utøvd vold i forholdet vårt. Det er blitt mant fram et bilde av at hun skulle vært truet. Det stemmer ikke Og jeg er ikke en person som blir lett oppfarende, sa offiseren.

I retten i går omtalte han konsekvent ekskona som «avdøde» eller ved fullt navn. Kapteinløytnanten kom med så negative karakteristikker at dommeren på et tidspunkt spurte:

-  Var det noe du satte pris på?

-  Jo, hun var ei jordnær og svært hyggelig jente. Men hun var veldig kranglete, og en åndssnobb med synspunkter som savner sidestykke. Det var mye syting og klaging, sa mannen, som gikk så langt at bistandsadvokat Helge Hansen på et tidspunkt så seg nødt til å bryte inn for å bevare ettermælet til Ingse Rønnestad.

Snakket direkte


Kapteinløytnanten snakket direkte til pressen da han ved hjelp av overhead prøvde å plukke fra hverandre politiets beviser.

-  Det er fysisk umulig at jeg skal ha vært i det parkeringshuset, sa han og presenterte flere plansjer med en tidslinje som han hevder støtter hans forklaring. Ifølge den tiltalte mangler politiet observasjoner av bilen hans på kritiske steder i P-huset.

Men da han skulle forklare hvorfor politiet hadde funnet en parkeringsbillett fra drapsdagen i lomma hans, og blod fra Ingse Rønnestad på bilen, fikk han store problemer.

Han hevdet at begge deler måtte være plantet.

-  Mener du politiet har plantet beviser? spurte dommeren.

-  Jeg har ikke noen formening om hvem som har plantet det, jeg konstaterer bare at parkeringsbilletten aldri kan ha funnet veien ned i lomma mi på naturlig vis, sa mannen. -  Hvem skulle ha gjort det da? spurte dommeren.

-  Et veldig godt spørsmål, repliserte 39-åringen.

 Hos den tiltalte fant politet ei automathagle, en Luger-pistol og 440 skudd av kaliber 45, samme type som ble brukt til å drepe Ingse Rønnestad.

DRAPSSTEDET: Felt F i Citypark-garasjen i Bergen, dagen etter at Ingse Rønnestad ble funnet drept der i begynnelsen av mars i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media