- Umulig for han å jobbe som journalist

Nyhetsredaktøren i VG bekrefter at journalist Lars Joakim Skarvøy ikke lenger skriver egne saker.

GISKE-VIDEO: Sjefredaktør i VG, Gard Steiro, bekrefter at journalist Lars Joakim Skarvøy ikke lenger skriver egne saker. Video: NRK Vis mer

Onsdag kveld fortalte Sofie sin versjon til TV 2 av hva hun mener skjedde da hun danset med AP-politiker Trond Giske på Bar Vulkan i februar.

Hun mener VG-journalist Lars Joakim Skarvøy publiserte et feilaktig sitat som skapte feil bilde av hva som faktisk hadde skjedd mellom henne og Giske.

Torsdag kveld bekrefter VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken til Dagens Næringsliv at VG-journalist Skarvøy ikke lenger jobber med egne saker.

- Lars Joakim Skarvøy er nå på jobb for å være tilgjengelig for ledelsen i forbindelse med gjennomgang av saken, skriver hun i en e-post til avisa.

Deretter bekrefter hun at han ikke jobber aktivt med sine egne saker.

- Nei, han jobber ikke aktivt med egne saker. Han er tilgjengelig for ledelsen i forbindelse med gjennomgangen vi har av saken.

GISKE-VIDEO: Dette er den mye omtalte videosnutten som i løpet av kort tid har snudd livet til tidligere Ap-nestleder Trond Giske på hodet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer

VG gjennomgår nå saken internt og det er Bakke Håndlykken som leder gjennomgåelsen. Hun opplyser til DN at gjennomgangen fortsatt pågår.

Ifølge avisa ble den siste saken Skarvøy hadde byline på publisert onsdag ettermiddag klokka 17.02.

I et intervju med Dagsrevyen torsdag kveld sier han imidlertid hvorfor Skarvøy ikke lenger jobber med egne saker i VG.

- Vi står i en situasjon der det er umulig for han å jobbe som journalist. Nå må han og vi bruke all vår tid på å gå igjennom saken, sier Steiro til statskanalen.

- Mangler én viktig stemme

Generalsekretær Elin Floberghagen i Presseforbundet mener denne debatten mangler én viktig stemme.

- Jeg er opptatt av at VG tar saken på alvor og gjør en skikkelig gjennomgang. Likevel vil jeg si at saken mangler en viktig stemme, journalisten sin, og før vi har hørt hans versjon skal vi ta forbehold, sier hun til Dagbladet.

Onsdag sa Skarvøy til TV 2 at VGs sjefredaktør, Gard Steiro, svarer på hans vegne.

Samtidig poengterer Floberghagen at det er nødvendig at vi debatter saken, og at den setter lys på forholdet mellom en kilde som er uvant med mediene og et stort mediehus.

- Det som gjør sterkest inntrykk er fortellingen til Sofie hvor hun sier at hun har forsøkt å endre sitatet. Ikke bare en gang, men flere ganger, uten å oppleve at hun når frem, sier generalsekretær og fortsetter:

- Det skal ikke skje, og det er en stor og alvorlig feil.