- Umulig for Norge å stå utenfor EU

Sveriges statsminister Göran Persson tror det blir umulig for Norge å stå utenfor EU i det lange løp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jo større EU blir, desto merkeligere blir det å stå utenfor. Jeg tror det blir slik for Norge, sier Persson i en kommentar til de norske meningsmålingene som viser en ikke ubetydelig framgang for tilhengerne.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) sa etter et partimøte i København i går at det trolig blir en ny folkeavstemning i Norge innen 2010.

Persson sier at det for Sverige har vært viktig å komme inn og påvirke utviklingen.

- I det lange løp er det umulig for et land med våre demokratiske tradisjoner å være utenfor, sier han.

Han legger til at medlemskapet ikke har vært noen dans på roser for Sverige, men det er likevel mer positivt enn å stå utenfor.

- Norge kommer også til å havne innenfor, spådde Persson.

Han trakk parallellen til Sverige og euroen og sa det finnes tusen argumenter for svensk inntreden i eurosonen og tusen argumenter imot.

- Jeg kjenner dem alle. Men intet kan slå argumentet om at du må være med der du hører hjemme. Det er dette det koker ned til. En situasjon der man står utenfor, sammen med Russland, er i hvert fall ikke i samsvar med Sveriges interesser, sier statsminister Persson.

(NTB)

- NORGE MÅ MED: Sveriges stasminister Göran Persson og utenriksminister Anna Lindh på vei inn til dagens toppmøte i København.