- Umulig ikke å bli kjeltring i dette landet

Carl I. Hagen visste at han hadde en ulovlig oppført garasje, men anser det som en bagatell.

KJELTRING? Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen selger huset sitt grunnet dårlig hofte. Nå viser det seg at han ikke ha søkt om å få bygge garasjen som står på tomten (til venstre i bildet).
KJELTRING? Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen selger huset sitt grunnet dårlig hofte. Nå viser det seg at han ikke ha søkt om å få bygge garasjen som står på tomten (til venstre i bildet).Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Tidligere Frp-leder, Carl I. Hagen og kona Eli Hagen, selger sin enebolig på Bestum i Oslo. I går ble det avslørt i Aftenposten at Hagen har hatt en ulovlig oppført garasje på eiendommen.

Grenser for byråkratiet

I boligannonsen på Finn.no heter det at: «Garasje oppført på tomt er ikke byggemeldt og således ikke særskilt verdsatt av takstmann». Hagen sier selv at han var klar over dette, men ikke anså det som et problem:

- Det burde være grenser for byråkrati. De fleste av oss er kjeltringer i dette landet for det er umulig å gjøre noe uten at man bryter noen regler på grunn av alt byråkratiet, sier Hagen til Dagbladet.

- Garasjen har stått der i over 15 år, da vi kjøpte huset sto det i prospektet at den ikke var meldt inn. Jeg har ikke gjort noe med det. Den skulle vært meldt inn, men jeg tenkte ikke noe mer på dette. Kommunen har vært der på befaring tidligere, jeg antok at de ville ha sagt ifra hvis det var noe problemer, sier Hagen.

IKKE GODKJENT: Garasjen på eiendommen Carl I. Hagen nå vil selge, er ikke godkjent. Øvre Sogvei 1 D/ Foto: Finn.no
IKKE GODKJENT: Garasjen på eiendommen Carl I. Hagen nå vil selge, er ikke godkjent. Øvre Sogvei 1 D/ Foto: Finn.no Vis mer

Skal ordne opp

Loven er klar: Alle boliger som oppføres skal meldes inn til plan- og bygningsetaten. Hvis man ikke har meldt ifra om et bygg, er det lov å melde ifra i ettertid og få arbeidet godkjent før eventuelle rettinger og tilbakeføringer. Hvis søknaden ikke blir godkjent kan utfallet bli at bygget må rives. I visse tilfeller kan en også vente seg gebyrer for ikke å ha avholdt meldeplikten.

Hvis en kjøper en eiendom med et ulovlig oppført bygg, vil du som kjøper også overta ulovligheten, og må også ta støyten:

- Vi oppdaget dette nå som vi plutselig skulle selge huset, og da er det for seint å søke. Dette er en bagatell, og vi spiller nå med helt åpne kort, forklarer Hagen til Dagbladet.

SELGES: Priskrav: 11 millioner kroner. Foto: Eie/Fotoringen, Dragutin Lazic
SELGES: Priskrav: 11 millioner kroner. Foto: Eie/Fotoringen, Dragutin Lazic Vis mer

Hagen lover nå at han skal ordne opp før huset overtas av en ny eier, han forteller også at han ikke vil holde de forrige eierne skyldige for å ha oppført garasjen ulovlig.

Selger huset på grunn av hofta

Hagen og fru har bare bodd i huset på Bestum i to år. Hagen fortalte tidligere denne uka til VG at han forlater eneboligen fordi han har dårlige hofter. Eneboligen ekteparet forlater er på om lag 300 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer, og prislappen ligger på rundt 11 millioner kroner.

I VG forteller ekteparet Hagen at de alt har kjøpt seg ny bolig i samme området, men at de ikke ønsker å si hvor boligen ligger.

GAMMEL GARASJE: Carl I. Hagen opplyser at garasjen har stått på tomten i 15 år. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GAMMEL GARASJE: Carl I. Hagen opplyser at garasjen har stått på tomten i 15 år. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer