- Umulig ikke å bli kjeltring i dette landet

Carl I. Hagen visste at han hadde en ulovlig oppført garasje, men anser det som en bagatell.

KJELTRING? Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen selger huset sitt grunnet dårlig hofte. Nå viser det seg at han ikke ha søkt om å få bygge garasjen som står på tomten (til venstre i bildet).
KJELTRING? Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen selger huset sitt grunnet dårlig hofte. Nå viser det seg at han ikke ha søkt om å få bygge garasjen som står på tomten (til venstre i bildet). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Tidligere Frp-leder, Carl I. Hagen og kona Eli Hagen, selger sin enebolig på Bestum i Oslo. I går ble det avslørt i Aftenposten at Hagen har hatt en ulovlig oppført garasje på eiendommen.

Grenser for byråkratiet

I boligannonsen på Finn.no heter det at: «Garasje oppført på tomt er ikke byggemeldt og således ikke særskilt verdsatt av takstmann». Hagen sier selv at han var klar over dette, men ikke anså det som et problem:- Det burde være grenser for byråkrati. De fleste av oss er kjeltringer i dette landet for det er umulig å gjøre noe uten at man bryter noen regler på grunn av alt byråkratiet, sier Hagen til Dagbladet.

- Garasjen har stått der i over 15 år, da vi kjøpte huset sto det i prospektet at den ikke var meldt inn. Jeg har ikke gjort noe med det. Den skulle vært meldt inn, men jeg tenkte ikke noe mer på dette. Kommunen har vært der på befaring tidligere, jeg antok at de ville ha sagt ifra hvis det var noe problemer, sier Hagen.

Skal ordne opp

Loven er klar: Alle boliger som oppføres skal meldes inn til plan- og bygningsetaten. Hvis man ikke har meldt ifra om et bygg, er det lov å melde ifra i ettertid og få arbeidet godkjent før eventuelle rettinger og tilbakeføringer. Hvis søknaden ikke blir godkjent kan utfallet bli at bygget må rives. I visse tilfeller kan en også vente seg gebyrer for ikke å ha avholdt meldeplikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer