- Umulig samarbeid

- Det er to år siden vi forlangte at advokat Ingjald Ørbeck Sørheim må betale tilbake knapt 300 000 kroner til Johan Jørgen Holsts minnefond som han har tatt ut uten styrets godkjennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han er umulig å samarbeide med, sier styreformannen i minnefondet, Paal Holst, bror til avdøde Johan Jørgen Holst.

Striden mellom Ørbeck Sørheim og styret i minnefondet gjelder honorarer og utgifter han ifølge styret har belastet fondet urettmessig.
- Grunnen til at vi ennå ikke har gått videre med det to år gamle kravet mot Ørbeck Sørheim, er at vi har ønsket ro til å konsentrere oss om arbeidet med minneparken «Johan Jørgen Holst Park» som skal åpnes i Gaza i mars neste år, sier Holst.

Dette prosjektet har Ingjald Ørbeck Sørheim ikke vært inne i.
Foruten honoraruttak har Ørbeck Sørheim ifølge styret belastet fondet for utgifter i forbindelse med forprosjekteringen av en innendørshall utenfor Gaza, og i tillegg trykkeriutgifter til en planlagt innsamlingsaksjon i Norge i 1994. Prosjektene rant ut i sanden.

Paal Holst sier til Dagbladet at det er beklagelig, og i strid med alle forutsetninger, at penger fra et fond som skal hjelpe palestinske barn skal gå til advokater her hjemme.

Ørbeck Sørheim trakk seg ut av styret for minnefondet i 1995.