LIKFUNN: Et lik ble i går ettermiddag funnet innpakket i plast og dumpet på Klemetsrud i Oslo, i det som blir den fjerde drapssaken i hovedstaden på tre uker. Kriminalteknikere fra Kripos bistår oslopolitiet i de tekniske undersøkelsene på og rundt åstedet. 
Foto: Espen Røst/Dagbladet
LIKFUNN: Et lik ble i går ettermiddag funnet innpakket i plast og dumpet på Klemetsrud i Oslo, i det som blir den fjerde drapssaken i hovedstaden på tre uker. Kriminalteknikere fra Kripos bistår oslopolitiet i de tekniske undersøkelsene på og rundt åstedet. Foto: Espen Røst/DagbladetVis mer

- Umulig si hvor lenge liket har ligget skjult

Politiet har verken identitet eller kjønn på liket som ble funnet dumpet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller informasjon i saken? Tips oss på sms/mms 2400, telefon 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no.

(Dagbladet): Politiet i Oslo åpnet i ettermiddag drapsetterforskning for fjerde gang på tre uker, etter det i går ble funnet et lik innpakket i plast og dumpet under en presenning på Klemetsrud i Oslo.

Levningene bærer preg av å ha ligget lenge på stedet, opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid under en pressebrief på politihuset i ettermiddag. Men hvor lenge er umulig å si for øyeblikket.

- Derfor er det altfor tidlig å si noe om dødsårsak, spor og skader. Dette er noe vi må komme tilbake til og en prioritert oppgave. Vi har heller ikke noen identitet på vedkommende eller kjønn. Vi vet ikke hvem som står bak eller motiv, sier Metlid til pressen.

Fram til i dag ble dødsfallet omtalt som «mistenkelig». Det var etter et møte i 14-tida at politiet konkluderte med at de sto overfor en ny drapssak.

- Vi snakket med teknikere og bestemte at vi mener de er en ny drapssak, sier Metlid.

Liket ble funnet av to kvinner mens de var ute og luftet hunder ved en snuplass på ved Dølerudveien i går ettermiddag, rundt en halv kilometer fra FOD-gården. Daglig leder i FOD, Elisabeth Engen, sier en av hundene oppførte seg rart og markerte ved liket.

-Jeg kjente selv en rar lukt ved de garasjene i begynnelsen av juli, men jeg tenkte ikke noe mer over det siden folk ofte dumper døde dyr der, sier Engen.

Dette er det fjerde drapet som bli oppdaget på tre uker i Oslo. Metlid sier dette har lagt et enormt press på politiets ressurser.

- Derfor har vi diskutert situasjonen med andre seksjoner og Kripos, og kommet fram til at den siste drapssaken ivaretas av Kripos i helga. Dette gjelder både med det tekniske og taktiske. På mandag tar vi et nytt møte og diskuterer veien videre, sier Metlid.