Umulig

Frps forslag er populistisk, men umenneskelig.

STRENG: Stortingsrepresentant fra Frp. Morten Ørsal Johansen vil heve terskelen for opphold i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl
STRENG: Stortingsrepresentant fra Frp. Morten Ørsal Johansen vil heve terskelen for opphold i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiet har tradisjon for innvandringskritiske utspill i god tid før valg. Oppsiktsvekkende nok til å skape debatt, kort nok tid før valget til at velgerne husker det, lang nok tid til at partiledelsen rekker å uttale seg mer moderat og ansvarlig. Det er ingen tvil om at dette har vært en suksessoppskrift for partiet. De siste åra har det likevel blitt stadig vanskeligere å provosere.

«Streng, men rettferdig» er de siste års mantra i norsk asylpolitikk - Arbeiderpartiets omskriving av en politikk som har gått Fremskrittspartiet i møte. Under forrige stortingsvalgkamp stilte bare Lars Sponheim som opposisjon i partilederdebatten «Hva har gått galt med integreringen», noen dager senere måtte han trekke seg etter å ha fått folkets dom. Pendelen har svingt i retning den politikken som da Frp var de eneste som forfektet den, ble kalt inhuman av andre politikere.

Av de ti forslagene som Frp nå reiser for Stortinget, vil mange vekke begeistring hos innvandringskritikere. At det skal bli vanskeligere å få permanent opphold i Norge hvis du er kriminell, ikke betaler barnebidrag, snyter på NAV eller eksplisitt ikke ønsker å bli del av samfunnet er tilsynelatende sunn fornuft i den mest folkelige forstand. At det skal ta seks år, at du må ha vært i fulltidsjobb i minst 2,5 av de siste 3 år og bare har rett til familiegjenforening én gang er også populisme i de rette kretser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer