Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Una-bomberen erklærer seg skyldig

WASHINGTON (NTB): Den såkalte Una-bomberen, Theodore Kaczynski, har inngått en avtale med påtalemyndigheten om å erklære seg skyldig i en rekke dødelige brevbomber mot at han slipper dødsstraff, opplyste kilder i justisdepartementet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten om avtalen mellom Kaczynskis forsvarere og aktoratet ble gjort kjent da rettssaken mot ham skulle gjenopptas i Sacramento, California. Etter en kort konferanse med dommeren ble saken utsatt.

Tidligere i uken konkluderte en judisiell observasjon med at Kaczynski var mentalt tilregnelig. Rettssaken ble avbrutt tidligere denne måneden etter at han angivelig forsøkte å begå selvmord i fengsel, og flere ganger ba om å få forsvare seg selv.

Kaczynski (55) var en lovende professor i matematikk, som brøt over tvert og ble eremitt. Han er tiltalt for å stå bak 16 bomber som i løpet av 17 år tok livet av tre mennesker og lemlestet flere. Hans første ofre var universitetslærere, derav navnet Una-bomberen.

KJØPER SEG LIV:</B> Theodore Kaczynski vil erklære seg skyldig - i bytte for livstidsdom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!