Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Unabomberen» for retten

I dag starter rettssaken mot mannen som kalles Unabomberen. Den merkelige enstøingen Theodore Kaczynski (55) står tiltalt for gjennom 18 år å ha terrorisert «hele» USA med brevbomber. Tre personer ble drept og 23 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen venter at Theodore Kaczynski vil erklære seg uskyldig. Forsvarerne har forsøkt å få til et forlik for å redde Theodore Kaczynskis liv, men justisminister Janet Reno har satt foten ned mot enhver avtale.

Dagbøker

Tiltaltes egne dagbøker og brev er viktige bevis mot Kaczynski. Det er flere likhetstrekk mellom disse og Unabomberens berømte 'Manifesto'.

  Unabomberen lovte å slutte med bombeterroren dersom New York Times og Washington Post publiserte dette manifestet som har tilsammen 35 000 ord.

  Paradoksalt nok var det publiseringen av manifestet som gjorde at Theodore Kaczynski til slutt ble arrestert. Tiltaltes bror, David Kaczynski, kjente igjen mange av Unabomberens ideer hos broren og varslet FBI.

Krever dødsstraff

Unabomberen sto i 18 år bak en bombekampanje over hele USA, og drepte tilsammen tre mennesker og skadde 23.

  Aktoratet vil tegne et bilde av en kalkulerende morder og anti-teknologisk fanatiker som lagde bomber for å få fram sitt poeng. De krever lovens strengeste straff - døden.

  David Kaczynski hevder i dag at han ble lurt av myndighetene til å tro at de ikke ville be om dødsstraff, og han sier i dag at han vil kjempe for brorens liv:

  - Jeg håper broren min vil tilgi meg en dag, sier David Kaczynski til CNN.

 Du finner egne spesialsider om Unabomberen hos både CNN og MSNBC.

ENSTØING:</B> Den ensomme og merkelige matematikeren Theodore Kaczynski mistenkes for å være den beryktede Unabomberen.
Theodore Kaczynski

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!