- Under en time mellom drapene

Christian Baloky (44) ble trolig overrasket av drapsmannen mens han satt og forberedte seg på aftenbønnen i asylmottaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAGERNES/OSLO (Dagbladet): Politiet fikk i går den foreløpige obduksjonsrapporten. Den viser at Baloky kan ha blitt drept under en time før bussjåfør Audun Bøland (39) ble knivstukket. Baloky skulle deltatt i bønn med flere andre kristne beboere på mottaket klokka 18 på søndag. Men asylsøkeren fra Kongo rakk aldri å møte sine venner og trosfeller.

Etterlot blodspor

Politiet mener 26-åringen forlot åstedet i naboblokka inne på mottaket for så å gå inn på sitt eget rom. Blodsporene i snøen mellom husene, og blod på siktedes dør, viser bevegelsene inne på mottaket. Ifølge politiet skal siktede deretter ha gått gjennom skogen ut til holdeplassen på Røn, hvor han steg på bussen til Fagernes klokka 18.25. Et kvarter seinere angrep han Audun Bøland, trolig med den samme kniven som tok livet av Christian Baloky.

- Dette styrker vår teori om at drapene har skjedd innenfor et relativt kort tidsrom, sier politiinspektør Atle Roll-Matthiesen ved Vest-Oppland politidistrikt.

Så langt har det ikke framkommet noe motiv for noen av de to drapene søndag kveld. Psykiatere som har undersøkt siktede, er i sterk tvil om han er strafferettslig tilregnelig.

Skuffet over SEFO

Politiet fikk krass kritikk etter at det tok ni timer å pågripe drapssiktede. Men Politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) mener det var riktig å vente med pågripelsen.

- Dette er slett arbeid av SEFO. Politiets håndtering av saken var forkastelig, sier leder Hellek Eggerud i Yrkestrafikkforbundet.

MØTTE LÅST DØR: Vennene reagerte på at Christian Baloky aldri dukket opp til bønn søndag kveld. Appolinaire og Pascal vil ikke stå fram med fullt navn og bilde etter at kameraten ble drept på ett av rommene i bakgrunnen.
BLODSPOR: Døra til den drapssiktede 26-åringen var tilsølt med blod.