Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terroren i London

Under et døgn etter terror­angrepet går Trump i strupen på borgermesteren i London

Kritiserer Londons borgermester Sadiq Khan for sin beroligende tale etter angrepet som drepte sju personer.

TWITTER-KRITIKK: USAs president Donald Trump, verdens mektigste mann, kritiserer London-borgermesteren Sadiq Khan på Twitter etter at sistnevnte skal ha sagt at det var «ingen grunn til bekymring», etter gårsdagens terrorangrep. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TWITTER-KRITIKK: USAs president Donald Trump, verdens mektigste mann, kritiserer London-borgermesteren Sadiq Khan på Twitter etter at sistnevnte skal ha sagt at det var «ingen grunn til bekymring», etter gårsdagens terrorangrep. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Donald Trump går i strupen på London-borgermester Sadiq Khan etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden.

På Twitter kritiserer Trump Khan for å ha sagt at det er «ingen grunn til å være bekymret» etter angrepet.

Meldingen fra verdens mektigste mann til borgermesteren i verdensmetropolen London lyder som følger:

«Minst sju drepte og 48 skadde i terrorangrepet og borgermesteren i London sier det er 'ingen grunn til bekymring!'»

LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: AP Les mer her: http://www.dagbladet.no/nyheter/67655496 Vis mer

«Barbariske handlinger»

Donald Trump sikter trolig til en uttalelse Sadiq Khan ga til BBC søndag morgen.

- Innbyggerne i London kommer til å se økt politinærvær i dag og de neste dagene, sa Khan, og la så til:

- Det er ingen grunn til bekymring. Det politiet og vi trenger å gjøre nå, er å forsikre oss om at vi er så trygge som vi kan være, la han til.

I samme uttalelse sa Khan:

- Noe av det vi kan gjøre, er å vise at vi ikke lar oss kue. Det kan vi gjøre ved å stemme i parlamentsvalget torsdag, og ved å understreke viktigheten av demokratiet vårt, de borgerlige rettighetene og menneskerettighetene våre, sa Londons borgermester.

Han kalte gårsdagens angrep, som besto i et angrep med bil og deretter flere knivangrep, for «barbariske handlinger». Angriperne kalte han «feige barbarer».

Seinere på gjentok han et lignende budskap i en video publisert på Twitter.

- I dag er vi alle sjokkerte og sinte, men dette er vår by. Vi kommer aldri til å la disse feigingene vinne og vi kommer aldri til å la oss kue av terrorisme.

Gjenga ikke Trump-melding

Da Donald Trump først omtalte det som seinere ble bekreftet at var et terrorangrep, videreformidlet han en Twitter-melding fra Drudge Report.

DASHCAM: Radoslav Petrov kjørte over London Bridge like etter at en varebil hadde meid gjennom en folkemengde. Videoen viser mennesker i sjokk som kommer løpende i kaoset kort tid etter hendelsen. Video: CNN / Radoslav Petrov Vis mer

Drudge Report er en samleside for nyheter, og la ut tidlig ut en melding på Twitter om at det var «terrorfrykt» i London etter meldinger om en varebil som hadde meid ned mennesker.

Så godt som ingenting hadde på det tidspunktet blitt bekreftet av noen myndigheter i Storbritannia.

Flere medier videreformidlet så Trumps såkalte retweet, men den amerikanske kanalen NBC og deres nyhetsavdeling satte foten ned.

«President Trump har brukt Twitter til å dele en nyhetsrapport om hendelsen i London. Vi videreformidler ikke presidentens retweet fordi informasjonen ikke er bekreftet», skrev NBC Nightly News på Twitter.

Junior gjorde det samme

Det er ikke første gang et medlem av Trump-familien går ut og kritiserer London-borgermesteren på Twitter.

Etter det forrige terrorangrepet i London i mars, rykket Donald Trumps sønn, Donald Trump Jr., ut på Twitter og kritiserte Khan for uttalelser han hadde gitt.

Uttalelsene Trump Jr. refererte til, var imidlertid gitt til den britiske The Independent i slutten av september i fjor. Da sa Khan at å være forberedt på at terrorangrep kan finne sted, er en del av å være innbygger i en storby.

DRAMATISK AKSJON: Politiet aksjonerte mot en bar like i nærheten av London Bridge etter at en bil braste inn i en folkemengde på brua lørdag kveld. Politistyrker skrek og ropte at folk skulle legge seg ned på gulvet. Video: CNN Vis mer
Hele Norges coronakart