Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Under halvparten av Kirkens medlemmer er kristne

Hvert tredje medlem av Den norske kirke er ateist, og bare 48 prosent definerer seg som kristne, ifølge en ny meningsmåling.

IKKE OVERRASKET: Preses i Bispemøtet, Helga Haugland Byfuglien, er ikke overrasket over at bare halvparten av Kirkens medlemmer er kristne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE OVERRASKET: Preses i Bispemøtet, Helga Haugland Byfuglien, er ikke overrasket over at bare halvparten av Kirkens medlemmer er kristne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I undersøkelsen som Respons Analyse har utført for Aftenposten, sier 40 prosent av hele befolkningen at de oppfatter seg som kristne.

Helga Haugland Byfuglien, fast preses i Bispemøtet, er ikke overrasket over resultatet.

- Disse tallene føyer seg inn i en rekke av flere undersøkelser. Andelen som er medlem i Den norske kirke, er gått ned. Hovedgrunnen til det er endret sammensetning av befolkningen. Antallet medlemmer er nokså stabil, men vi erkjenner at vi som kirke utfordres av nye trender i tiden, sier hun.

Blant dem over 60 år oppgir 53 prosent av befolkningen at de oppfatter seg som kristne, mens kun 22 prosent under 30 år sier det samme.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!