Under halvparten av lederne fornøyd med lønna

Også store forskjeller mellom menn og kvinner.

MISFORHOLD.  Ansvar og krav reflekteres ofte ikke i lederlønningene, mener Jan Olav Brekke fra fagorganisasjonen Lederne. Foto: Knut Falch/SCANPIX
MISFORHOLD. Ansvar og krav reflekteres ofte ikke i lederlønningene, mener Jan Olav Brekke fra fagorganisasjonen Lederne. Foto: Knut Falch/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Oslo (NTB): Under halvparten av norske ledere er fornøyd med lønnen sin, viser en undersøkelse som er gjennomført av organisasjonen Lederne.

Seks av ti ledere svarte at de ikke er fornøyd med den lønnen de mottar. Det kommer fram i den årlige undersøkelsen til Norsk Ledelsesbarometer. Den er utført blant 3.460 ledere og mellomledere over hele landet.

Forbundsleder Jan Olav Brekke i Lederne mener det ikke alltid er sammenheng mellom lønn og stillingsinnhold for norske ledere.

- Det er nok i mange tilfeller slik at ansvar og krav ikke reflekteres i lønnen, mener han.

Ledelsesbarometeret avdekker store lønnsforskjeller mellom kvinnelige og mannlige ledere. En kvinnelig leder tjener i snitt 70.000 kroner mindre i året enn sin mannlige kollega. Brekke mener lønnsforskjellene i mange bransjer er urovekkende stor.

- En mulig forklaring kan være at kvinnelige ledere med individuell lønnsfastsettelse ikke er like gode til å stå på kravene som sine mannlige kolleger. Det kan virke som om kvinnelige sjefer er litt mer tilbakeholdne og beskjedne på egne vegne. Forhåpentligvis vil vi lykkes i å oppnå lik lønn i årene framover, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer