Under hardt press - gråter i retten

STOCKHOLM (Dagbladet): Opprippingen av detaljene omkring Thereses grufulle død går angivelig hardt inn på seriemorder Thomas Quick. Flere ganger har han brutt sammen og bedt om pauser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er svært opprivede for Thomas Quick. Han gråter mye, og har problemer med å høre på alle detaljene, sier forsvareren Claes Borgström. Etter tre dager i retten er seriemorderen langt nede.

Til Dagbladet forteller den kjente advokaten om hvordan Quick opplever å få drapet, parteringen og ofringen av Therese gjennomgått på nytt.

- Drapet på Therese ble begått i en periode da Thomas Quick var svært syk. Han er mye friskere nå, og forstår hvilke grusomme handlinger han har begått. Møtet med Thereses mor den første dagen var svært opprivende for ham, og noe av det vanskeligste, sier Borgström.

Krampegråt

I tre lange dager har den svenske advokaten sittet ved seriemorderens side og støttet ham gjennom forhandlingene. Flere ganger har Thomas Quick brutt ut i krampegråt og snudd seg bort fra politietterforskernes detaljerte gjennomgang av hans egen forklaring. Lysbilder og videobilder har blitt for sterkt for ham, ifølge Borgström.

Inngående har retten fått vite hva som skjedde da Quick og hans utpekte medhjelper Mathias dro på dødsjakt til Norge sommeren 1988.

Therese Johannessen ble tilfeldig valgt offer.

Ifølge Quick brukte han Therese for å bli sin egen angst og redsel.

Vil gjøre opp

- Thomas Quick erkjenner alle detaljer omkring drapet. Nå vil han gjøre opp for sine handlinger, og har derfor bestemt seg for å gjennomføre rettssaken uansett hva det vil koste, sier Borgström.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer