Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Under kappa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fra Domstolsadministrasjonen i Trondheim innløper det melding om at det er opprettet et register over norske dommeres økonomiske og andre interesser utenfor dommervervet. Det er velkjent at dommere i så vel de høyeste som de laveste domstolene har gode inntekter ved siden av stillingen som dommer, og at det lett kan oppstå mistanker om bindinger som angår de sakene de får til juridisk vurdering. Det har vært vanskelig å få gjennomslag for at det i det minste bør være åpenhet om slike mulige bindinger.
  • I riktig gamle dager var også mange opptatt av hva som befant seg under kjolen, og menn på ball utstyrte seg med lakksko for å speile det av under dansen. I våre dager kan vi ty til egenerklæringer på Internett. Men det er et stort framsteg at vi kan se under dommerkappa. Der bør det befinne seg minst mulig. Men det er viktig at vi kan sjekke det som er.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media