Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Under kontroll

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag starter forhandlingene om lærernes arbeidstid, og vi leser i forkant om elendige arbeidsforhold på enkelte skoler. Gamle skoler egner seg ofte dårlig for en skolehverdag som krever at lærerne er tilgjengelig i det som defineres som deres arbeidstid. Som det gikk fram av Dagbladets reportasje i går fra Grefsen skole i Oslo, er det ikke lett å få ro til retting og forberedelse når 26 lærere skal dele et lite kontor.

For en god del år siden var læreryrket fritt i forhold til arbeidstid, bortsett fra i de pålagte timene i skolestua. Retting og forberedelse kunne skje hvor som helst, fortrinnsvis hjemme. I et samfunn der kontroll er blitt et mantra, kunne ikke dette systemet beholdes, og nå er læreren blitt kontorist som de fleste. Men det fordrer også at de får kontorfasiliteter og arbeidsro. Det i sin tur betyr ombygging og utvidelse på mange skoler. Uten det må forhandlingene sikre fleksibilitet for lokale løsninger, der hjemmekontor inngår som tidligere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!