Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Underernært og utsultet: - Får ikke inn nødhjelp før søndag

Stengt inne i den syriske byen Madaya.

UTSULTET:  Det har kommet flere advarsler om utbredt sult i den syriske, beleirede byen Madaya. Dette udaterte bildet viser nok en avmagret mann i Madaya. Foto: / Reuters / NTB scanpix
UTSULTET: Det har kommet flere advarsler om utbredt sult i den syriske, beleirede byen Madaya. Dette udaterte bildet viser nok en avmagret mann i Madaya. Foto: / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nødhjelpssendinger til den sultrammede befolkningen i Madaya i Syria kan tidligst komme fram søndag, ifølge Røde Kors. Bilder av utsultede mennesker vekker sterke reaksjoner.

Det var torsdag at FN kunngjorde at Syrias regjering hadde gitt dem grønt lys til å levere nødhjelp til tre beleirede syriske byer - Fuaa, Kafraya og Madaya nær Damaskus, hvor det er rapportert at innbyggere sulter i hjel.

Leveransene kan imidlertid startet tidligst søndag, sier talsmann Pawel Krzysiek for Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC).

Bilder som sirkulerer på internett av utsultede og døende mennesker, som oppgis å være tatt i Madaya, har vakt sterke reaksjoner.

Om lag 40.000 personer, de fleste av dem sivile, skal befinne seg i Madaya, som regimelojale styrker har begrenset adgangen til, ifølge AFP.

- Det syriske regimets beslutning om å la nødhjelp komme inn i Madaya, er et første steg i riktig retning, sier EUs utenrikssjef Federica Mogherini og EUs bistandskommissær Christos Stylianides i en felles uttalelse fredag.

- EU ønsker dette velkommen og forventer at dette blir implementert fullt og helt, samt utvidet av alle parter til alle byer som er beleiret, heter det i uttalelsen.

Oppfordringen om å stanse angrep på alle sivile kommer i forkant av planlagte samtaler mellom Damaskus og den syriske opposisjonen som FN håper vil finne sted 25. januar. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media