Sylvi Listhaug og Jon Helgheim får Høyre-refs

- Undergraver regjeringen

Frp-profilene Sylvi Listhaug og Jon Helgheim beskyldes for å undergrave egen regjering med SSB-statistikk om innvandrere og kriminalitet.

REFSES: Sylvi Listhaug og Jon Helgheim leder Frps innvandring- og integreringsutvalg. Nå beskyldes de for å undergrave regjeringens innsats for en bedre integrering.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
REFSES: Sylvi Listhaug og Jon Helgheim leder Frps innvandring- og integreringsutvalg. Nå beskyldes de for å undergrave regjeringens innsats for en bedre integrering. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- For det første er dette å slå inn vidåpne dører. For det andre undergraver de egen regjering. Det er gjort mye godt arbeid innen integreringsfeltet, ikke minst da Frps Solveig Horne hadde ansvaret, sier Høyres stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde til Dagbladet.

Lunde, som leder Oslo Høyre, kommer med et eget stikk til tidligere justisminister Sylvi Listhaug:

- Jeg vet ikke hva Sylvi Listhaug har fått med seg av arbeidet i regjering og i Justisdepartementet de siste seks årene, men vi i Høyre har hatt fokus på god integrering og inkludering siden dag én!

Reagerer

Høyre-representanten reagerer på utspillet til Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Engen-Helgheim i Dagbladet, der han presenterer kriminalitetstall som partiet selv har bestilt fra Statistisk sentralbyrå.

Av tallene framgår det blant annet at ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert i 123 av 128 kriminalitetskategorier. Størst er overrepresentasjonen i vold og mishandling i nære relasjoner.

- Innvandrere flest er ikke kriminelle, men når innvandrerbefolkningen er overrepresentert i nesten alle krim-kategorier, så er det et problem vi må våge å snakke om, sier Helgheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer