RØA/OSLO: En bil med passasjerer sklei ned på T-banelinja på Røa i Oslo. Bilen måtte hentes opp med. - Dette kunne gått fryktelig galt, sier innsatsleder Håvard Bakken fra Oslo brann- og redningsetat. Video: Øistein Monsen Vis mer

Underkjølt regn skaper veikaos: Massekollisjon og bil havnet i T-banesporet

Politiet advarer: - Bilister oppfordres til å kjøre særdeles forsiktig.

Det har vært en rekke trafikkhendelser i løpet av 2. juledag og politiet advarer nå om såpeglatte veier mange steder på Østlandet.

- Det er nå underkjølt regn i vårt område, og vi har fått flere meldinger om trafikkuhell. Bilister oppfordres til å kjøre særdeles forsiktig, og holde god avstand, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Også lenger sørøst, i Follo, advarer politiet mot glatte veier.

Massekollisjon

Nødetatene rykket ved 12.30-tiden ut til en bilulykke på E16 ved Ådal i Buskerud.

Tre biler og en trailer er involvert i ulykken.

- Til sammen er fem personer skadd i ulykken, men ingen skal ha alvorlige skader, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til Dagbladet.

Føreren av den første bilen blir fløyet til sykehus av luftambulanse. En familie med mor og tre barn blir kjørt til sykehus for sjekk.

Politiet opplyser at det er svært glatt på stedet. Veien er stengt og ifølge Ringerikes Blad er det lange køer. En person som står i kø på E16 forteller lokalavisa at det er «hålkeføre» på veien.

FEIL SPOR: Det var så glatt i veien at bilen skled ut og ned i T-banesporet. Foto: Øisten Monsen / Dagbladet
FEIL SPOR: Det var så glatt i veien at bilen skled ut og ned i T-banesporet. Foto: Øisten Monsen / Dagbladet Vis mer

Bil på bane

Like etter klokka 14 sklei en bil av kjørebanen ved Røa i Oslo. Den uheldige føreren med passasjerer havnet i T-banesporet. Det er foreløpig stans i all trafikk på T-banens linje 2 vestover.

- Sjåføren kjørte sakte ned bakken her, men nå er det så glatt at han skled ut i svingen og ned i T-banesporet, sier innsatsleder Tore Barstad til Dagbladet.

Det var et ektepar i bilen. Begge er kjørt til legevakt med lettere skader.

- Nødetatene er på stedet for å rydde veibanen. Nå må alle kjøre pent, vennlig hilsen innsatsleder Tore Barstad, sier Barstad.

- Vi jobber med å få fjernet bilen fra sporet slik at T-banetrafikken kan gå som normalt, men det er uvisst hvor lang tid det vil ta. Vi venter på løftekapasitet, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm til Dagbladet.

BIL FOR BANE: Denne bilen endte sin ferd på Røa ved å havne på T-banesporet. Innsatsleder Tore Barstad er på stedet. Foto: Øisten Monsen / Dagbladet
BIL FOR BANE: Denne bilen endte sin ferd på Røa ved å havne på T-banesporet. Innsatsleder Tore Barstad er på stedet. Foto: Øisten Monsen / Dagbladet Vis mer

Blir forsinkelser

Også julaften og 1. juledag ble det advart om vanskelige kjøreforhold. Rundt klokka 15 melder Sporveien av T-bane linje 2 mot sentrum er åpen for trafikk igjen.

- Trafikken starter opp igjen innen et kvarter. Reisende må dessverre regne med enkelte forsinkelser, siden t-banen foreløpig går på enkeltspor begge veier, sier pressevakt Thomas Ege i Sporveien til Dagbladet.

Han legger til at Sporveien generelt har gode rutiner for å håndtere hendelser av denne typen, og at de alltid samarbeider tett med politi og brannvesen der det er behov for det.

- I slike tilfeller blir alltid politi og brannvesen tilkalt, sier han.

Tunnelbrann

Kjøreforholdene er bedre lenger sør i landet, men brannvesenet måtte likevel rykke ut til en bilbrann i Steinsåstunnelen på E18 ved Lillesand klokka 14 i dag.

- Det kommer store mengder røyk fra østgående tunnelinngang. Brannvesenet er framme, starter slukking av en bil som brenner i tunnelen. Fører av den brennende bilen er gjort rede for, opplyser politiet.

På Siggerud i Ski har en trailer kjørt ut av vegen på E6, og ligger utenfor veien. Det er ikke meldt om personskader. Like etter kjørte en annen bil med seks personer i av veien. Politiet i Øst varser igjen om svært glatte veier på stedet.