Philip Manshaus:

Underlagt et strengt regime

Det er iverksatt et eget sikkerhetsopplegg rundt varetektsfengslede Philip Manshaus (21).

SMILER: Philip Manshaus er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandling. Her ankommer han fengslingsmøtet med tydelige skader i ansiktet. Video: Christian Wehus / Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Philip Manshaus (21) ble mandag forrige uke varetektsfengslet i fire uker, der de to første er i full isolasjon. Han sitter for tida på Ila fengsel i Bærum.

I kjennelsen kom det fram at retten mener det er reell og konkret fare for at Manshaus ville forsøkt å fjerne spor eller påvirke vitner eller eventuelle medskyldige dersom han ble løslatt. Retten fryktet også nye angrep.

21-åringen er siktet for terror etter skytingen i al-Noor-moskeen i Bærum lørdag 10. august. Før han angrep moskeen med flere våpen, drepte han sin stesøster Johanne Ihle-Hansen (17) i deres hjem på Eiksmarka.

Manshaus nekter straffskyld, men erkjenner de faktiske forhold han er siktet for: drapet på stesøstera og terrorforsøket i moskeen.

Strengt regime

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier til Dagbladet at det er et eget sikkerhetsopplegg rundt ham i Ila fengsel.

- Tatt i betraktning at han ønsket å skremme, spesielt muslimer, er det tatt særlige forholdsregler rundt ham, sier politiadvokaten.

Han ønsker ikke å gå inn på tiltakene som er iverksatt, men forteller at sikkerhetsopplegget først og fremst er der for å ivareta de andre innsatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer