Underskriftskampanje mot hottentott-karusell i populær dansk sommerpark

- Forestill deg at de laget en «jødepark».

PLUTSELIG OMSTRIDT: Everyday Racism Project DK ønsker at Djurs sommerland fjerner karusellen Hottentot. Foto: Everyday Racism Project DK
PLUTSELIG OMSTRIDT: Everyday Racism Project DK ønsker at Djurs sommerland fjerner karusellen Hottentot. Foto: Everyday Racism Project DK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gruppe som kaller seg Everyday Racism Project DK har startet en underskriftskampanje for å få fjernet karusellen med navnet Hottentot fra populære Djurs sommerland litt øst for Randers i Danmark. De vil også ha fjernet «Kannibal Gryderne», skriver Metroxpress.

- Forestill deg at Djurs sommerland laget en «jødepark» med noen som var iført tøy som i konsentrasjonsleire, hvor man kunne kjøre i karusell rundt dem. Det ville man ikke synes var greit, sier Josef M. Nielsen i organisasjonen til avisa.

Han mener kolonitiden romantiseres i Danmark, og foreslår også at «Afrikaland» også endres til for eksempel «Safariland». Nielsen har dansk far og mor fra Tanzania.

- Jeg kan godt forstå at andre dansker ikke reagerer som oss som har afrikansk bakgrunn. Men det er vi som må svare på spørsmål fra våre egne barn om det er noen i vår familie som er kannibaler, sier Nielsen.

Henrik B. Nielsen, administerende direktør ved Djurs sommerland, sier til Metroxpress at han er overrasket over kritikken, men at de skal se på det.

- Vi tar dette til etterretning, og skal kikke på det. Vi er til for å begeistre kundene våre, ikke for å støte noen, sier han til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer