<strong>PLUTSELIG OMSTRIDT:</strong> Everyday Racism Project DK ønsker at Djurs sommerland fjerner karusellen Hottentot. Foto: Everyday Racism Project DK
PLUTSELIG OMSTRIDT: Everyday Racism Project DK ønsker at Djurs sommerland fjerner karusellen Hottentot. Foto: Everyday Racism Project DK Vis mer

Underskriftskampanje mot hottentott-karusell i populær dansk sommerpark

- Forestill deg at de laget en «jødepark».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gruppe som kaller seg Everyday Racism Project DK har startet en underskriftskampanje for å få fjernet karusellen med navnet Hottentot fra populære Djurs sommerland litt øst for Randers i Danmark. De vil også ha fjernet «Kannibal Gryderne», skriver Metroxpress.

- Forestill deg at Djurs sommerland laget en «jødepark» med noen som var iført tøy som i konsentrasjonsleire, hvor man kunne kjøre i karusell rundt dem. Det ville man ikke synes var greit, sier Josef M. Nielsen i organisasjonen til avisa.

Han mener kolonitiden romantiseres i Danmark, og foreslår også at «Afrikaland» også endres til for eksempel «Safariland». Nielsen har dansk far og mor fra Tanzania.

- Jeg kan godt forstå at andre dansker ikke reagerer som oss som har afrikansk bakgrunn. Men det er vi som må svare på spørsmål fra våre egne barn om det er noen i vår familie som er kannibaler, sier Nielsen.

Henrik B. Nielsen, administerende direktør ved Djurs sommerland, sier til Metroxpress at han er overrasket over kritikken, men at de skal se på det.

- Vi tar dette til etterretning, og skal kikke på det. Vi er til for å begeistre kundene våre, ikke for å støte noen, sier han til avisa.

Han sier «Afrikaland» har vært en del av parken siden 1993.

- Vi har ikke til hensikt å støte noen, og beklager selvsagt, sier han.

Det er også satt i gang en motkampanje som kaller seg «Bevar Hottentot karusellen i Djurs Sommerland». Deres utgangspunkt er klart nok: «Vi ønsker ikke svenske tilstander i Danmark fordi en liten gruppe politisk korrekte føler sig krenket på andres vegne, nok må være nok.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer