Samuel Vedå:

Underskriftskampanje vekker oppsikt

Influenseren fra Osterøy fikk seg et uventet sjokk da han flyttet til Fredrikstad. Nå har han startet en underskriftskampanje som får østlendingene til å trekke på smilebåndet.

KAMPSAK: Det som for mange bare er et litt hyggelig tilbehør i badekaret, har nå blitt en kampsak for influenseren. Foto: Illustrasjonsbilde.
KAMPSAK: Det som for mange bare er et litt hyggelig tilbehør i badekaret, har nå blitt en kampsak for influenseren. Foto: Illustrasjonsbilde. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser Samuel Vedå (21) har de siste åra gjort seg bemerket på det sosiale mediet TikTok, samt bildedelingstjenesten Instagram.

På plattformene har han over 140 000 følgere, og 21-åringen deler stadig små innblikk fra hverdagen sin med følgerne.

Han fikk også massiv oppmerksomhet da han på sensommeren i fjor annonserte at han skulle ta seg til Oslo fra Bergen via et rullebrett, til inntekt for Mental Helse ungdom.

Ferden tok ham 19 dager, og han klarte å samle inn over 340 000 kroner til organisasjonen.

STERK REAKSJON: En belgisk skater får en potteplante i hodet mens han prøver å lande et nytt triks. Video: Guillaume Périmony/Thrasher Vis mer

Selv om han tidligere har gjort oppsiktsvekkende stunt for å rette oppmerksomhet rundt flere gode saker, har han nå også gjort seg bemerket for en litt snodig kampsak.

Vedå, som opprinnelig kommer fra Osterøy utenfor Bergen, har nylig flyttet til Fredrikstad for å komme nærmere arbeidsnettverket sitt på Østlandet.

Det tok imidlertid ikke lang tid før 21-åringen la merke til at plankebyen slett ikke hadde de samme «fasilitetene» som hjembyen på Vestlandet - og Vedå går nå hardt til verks for å endre på det han mener mangler i sin nye hjemby.

Europris på Begby selger nemlig ikke badeender - noe som ikke falt i god jord hos den unge mannen - og han har nå startet en underskriftskampanje for å endre på den sørgelige situasjonen.

Saken er blant annet blitt omtalt i Fredrikstad blad.

Til Dagbladet uttaler influenseren at han syns det er svært trist at det ikke er mulig å oppdrive badeender på sin lokale Europris, ettersom kjeden tross alt livnærer seg på å ha et svært bredt sortiment av ulike varer.

21-åringen utdyper dette med at han mener alle har godt av å noen badeender rundt seg, ettersom han selv mener de er med på å «holde enkeltindividet ydmyk».

- Jeg mener helt bestemt at en badeand fungerer som et anker i den virkelige verden. De som liker badeender, er som regel skikkelig fine folk. Jeg har ennå til gode med å treffe et usypmatisk menneske som liker badeender.

KAMPANJEN: Underskriftskampanjen til Vedå. Foto: Skjermdump fra Opprop.
KAMPANJEN: Underskriftskampanjen til Vedå. Foto: Skjermdump fra Opprop. Vis mer

Delte tilbakemeldinger

Vedå forteller til Dagbladet at følgerne hans er noe splittet i responsen på underskriftskampanjen. Noen syns den er ustyrtelig morsom, mens andre er noe lunkne til endene.

21-åringen og legger til at det er miljøperspektivet som gjør at flere trolig ikke er like begeistret kampanjen han nå fronter.

- Jeg kan forstå det, men samtidig så må man velge sine kamper med omhu - skal man bruke masseproduserte øredobber som man stadig vekk må kaste, eller skal man kjøpe èn solid badeand som man kan ha i en årrekke? Jeg velger sistnevnte. De må bare få det inn i butikkene først!

Vedå understreker at det hele er sagt og gjort med et lite glimt i øyet, men er kjapt ute med å påpeke at han skal tømme hele lageret, dersom Europris nå kjenner sin besøkelsestid, og får inn badeender i butikkhyllene.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 02.07.2013 PLASKER RUNDT I KINA: Kineserne er så fascinert av kunstverket «Rubber Duck», at de nå har begynt å lage kopier av den enorme gummianda, som florerer rundt om i landet. Video: Reuters Vis mer

Butikksjef i Europris Begby henviser Dagbladet videre til hovedkontoret, men kan bekrefte at de har vært i kontakt med Vedå.

- Vi har fått med oss saken, og snakket med ham ved flere anledninger. Jeg tror han gjør det litt for gøy, men det er oppe til vurdering om vi skal få badeendene inn i sortimentet igjen, får Dagbladet opplyst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer