Underslagssiktet prest fikk banklån

KRISTIANSAND (Dagbladet): I løpet av to timer i går formiddag fikk den underslagssiktede soknepresten (61) i Oddernes menighet i Kristiansand ordnet sin økonomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed klarte soknepresten helt på egenhånd å tilbakebetale de underslåtte pengene uten å ta imot tilbudet om økonomisk krisehjelp fra pengesterke soknebarn.

Det er derfor en gåte hvorfor soknepresten stjal store pengebeløp angivelig for å få endene til å møtes.
Overfor biskopen og politiet har soknepresten oppgitt som motiv at han hadde uoverkommelig store problemer med utgifter til lån på fast eiendom.

Men i går ordnet siviløkonom Jon Ottersen og distriktsbanksjef Jan M. Wesenberg i Kreditkassen i løpet av noen formiddagstimer opp i sokneprestens økonomi.

- Dette kunne soknepresten med hjelp av gode rådgivere ha ordnet opp i når som helst. Hans økonomi er helt kurant. Han har sikkerheter nok, opplyser Wesenberg.

- Det store spørsmålet er hvorfor det ikke ble gjort tidligere, sier Wesenberg.

I menigheten ble avklaringen mottatt med tilfredshet. Menighetsrådsformann Jan Oddvar Skisland sier at det nå gjenstår å finregne på det nøyaktige beløpet som soknepresten har underslått. Foreløpig er det snakk om ca. 500000 kroner.