Underslo 170 millioner kroner

Rederiansatte dømt for utroskap og bedrageri.

FIKK DOMMEN I DAG: Advokatene Anders Brosveet (til venstre) og John Christian Elden forsvarte en av de tre tidligere toppene i det konkursrammede Tordenskjold-rederiet. 
Foto: SCANPIX
FIKK DOMMEN I DAG: Advokatene Anders Brosveet (til venstre) og John Christian Elden forsvarte en av de tre tidligere toppene i det konkursrammede Tordenskjold-rederiet. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To ansatte i Tordenskjold Rederi AS er i Oslo tingrett dømt for utroskap og grovt bedrageri på til sammen over 170 millioner kroner.

En av de dømte har sørget for at norske selskaper som han representerte, betalte langt mer for kjøp av skip enn nødvendig.

Pengene ble kanalisert til selskaper som han selv og en annen person sto bak.

Han er også dømt for utroskap over en lengre periode for å ha tilegnet seg deler av inntektene som kundene betalte for leie av skipene.

Som straff må han sone fengsel i 5 år og 6 måneder, betale betydelige beløp i erstatning til norske banker, samt tåle inndraging av et utbytte på til sammen over 1 million amerikanske dollar, skriver Økokrim.

I samme sak er en tidligere administrerende direktør i det børsnoterte selskapet Tordenskjold ASA dømt til fengsel i 7 måneder for brudd på straffeloven, regnskapsloven og ligningsloven.

6 av månedene er gjort betinget.

Kvinnen er også dømt til å betale et større erstatningsbeløp til et norsk finansieringsselskap som tapte penger på grunn av de straffbare forholdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer