Undersøkelse: Angrepille brukes som prevensjon

Særlig norske og danske kvinner glemmer prevensjon.

NY UNDERSØKELSE:  Undersøkelsen er gjort blant 1.200 norske, svenske og danske kvinner i aldersgruppen, skriver Aftenposten. Foto: NTB Scanpix.
NY UNDERSØKELSE: Undersøkelsen er gjort blant 1.200 norske, svenske og danske kvinner i aldersgruppen, skriver Aftenposten. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Undersøkelsen er gjort blant 1.200 norske, svenske og danske kvinner i aldersgruppen, skriver Aftenposten.

En tredel av deltakerne var norske kvinner mellom 18 og 30 år. Blant de eldste har mer enn halvparten tatt angrepille mer enn en gang.

70 prosent av kvinnene som vil unngå å bli gravid svarte at de bruker kortvarig prevensjon, som p-piller. Bare halvparten av disse oppga at de benytter prevensjonen som foreskrevet. Kvinnene oppgir først og fremst glemsel som årsak.

52 prosent av de norske kvinnene i undersøkelsen oppga at de har tatt angrepille for å unngå graviditet. Blant kvinnene mellom 18 og 21 år, har 54 prosent tatt angrepille mer enn en gang.

- Det er bekymringsfullt, for det er ikke den måten angrepillen skal brukes. Den skal brukes som nødprevensjon og ikke som vanlig prevensjon, sier helsepolitisk talskvinne for Senterpartiet, Kjersti Toppe til avisen.

Leder av Norsk forening for allmennmedisin, Marit Hermansen sier undersøkelsen viser at lett tilgjengelig angrepille er viktig og nødvendig, og at den viser p-pillens svakhet, som er at den kan glemmes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer