ADM. PARTNER Sverre Tyrhaug i Thommesen beholder førsteplassen i en av årets advokatundersøkelser. Foto: Iván Kverme
ADM. PARTNER Sverre Tyrhaug i Thommesen beholder førsteplassen i en av årets advokatundersøkelser. Foto: Iván KvermeVis mer

Undersøkelse: Dette er Norges beste advokatfirma

Mens BA-HR er det mest kjente advokatfirmaet, gjør Thommessen det best samlet sett.

(Finansavisen): – Denne undersøkelsen er viktig fordi det er kundene som forteller hvor fornøyde de er med oss, her spør man jo de som faktisk bruker tjenestene. Når vi vinner fire år på rad forteller det at vi gjør noe riktig. Den viser også hvordan vi gjør det sammenlignet med konkurrentene, sier adm. partner Sverre Tyrhaug i Advokatfirmaet Thommessen til Finansavisen.

I årets advokatundersøkelse fra Prospera, som offentliggjøres onsdag, er Thommessen rangert som det beste firmaet når det gjelder «overall performance», det vil si en samlet vurdering gjort av bedrifter og organisasjoner som kjøper juridiske tjenester i Norge. På plassene bak er Wiersholm og Wikborg Rein. BA-HR faller fra en andreplass i 2017 til fjerde plass i år, skriver Finansavisen.

Også når det gjelder juridisk kompetanse ligger selskapet på topp, over BA-HR og Wiersholm. Det er imidlertid BA-HR som har det mest kjente varemerket, ifølge Finansavisen.

Viktige kunder

Prospera har intervjuet 312 norske selskaper og organisasjoner som alle kjøpte juridiske tjenester for over 1,5 millioner kroner i fjor, skriver Finansavisen.

Av de som er intervjuet er 31 prosent adm. direktører eller partnere, mens 21 prosent er daglig ledere. De øvrige er blant andre finansdirektører, juridiske direktører eller avdelingsledere.

– Vi er veldig opptatte av å bruke undersøkelsen til å se hva vi kan bli bedre på. Vi hviler ikke på laurbærene, det holder ikke å bare fortsette å gjøre det samme for å vinne igjen. Undersøkelsen er i stor grad til inspirasjon, det som holder i dag holder ikke nødvendigvis om noen år, mener Tyrhaug.

Dette er dog ikke den eneste advokatrangeringen. Hvert år er gjennomføres det utenlandske og innenlandske undersøkelser, blant annet i Finansavisen. I årets utgave av sistnevnte, som ble offentliggjort i midten av februar, havnet Thommessen på andre plass, slått av Wiersholm. I Finansavisens versjon er det advokatene selv som rangerer hverandre.

Les mer i dagens utgave av Finansavisen.

Flere økonominyheter
Volvo kutter ut diesel
Trøim på vei mot børs i New York?
Milliardkontrakt til Røkke-selskap