Undersøkelse: Tre av fire enslige, unge asylsøkere trolig over 18 år

- Hvis alle enslige, unge asylsøkere var blitt undersøkt, hadde resultatet trolig sett annerledes ut, og gitt et kraftig utslag den andre veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske Migrationverket har fått gjennomført en medisinsk undersøkelse av flere enslige, unge asylsøkere. Tre av fire som ble testet, var trolig over 18 år, ifølge alderstestene - som er omstridt.

- Undersøkelsen vil ikke bli brukt som noe utslagsgivende bevis, men blir sett på som en av mange puslebiter i den utredningen vi selv gjennomfører, opplyser Daniel Salehi i Migrationverket.

De medisinske undersøkelsene finner bare sted når Migrationsverket mener at man mangler tilstrekkelig bevis.

- Hvis alle enslige, unge asylsøkere var blitt undersøkt, hadde resultatet trolig sett annerledes ut, og gitt et kraftig utslag den andre veien, mener Salehi.

Totalt er 581 unge asylsøkere blitt undersøkt av Rättsmedicinalverket. Resultatet for 442 av disse, taler for at de er 18 år eller eldre. I 134 av tilfellene mener Rättsmedicinalverket at de enslige asylsøkerne trolig er under 18 år.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer