Undersøker brillene

Politiet håper å finne nye DNA-spor etter Anna Lindhs drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere er 24-åringens DNA funnet på både drapsvåpenet og på capsen som ble funnet langs fluktruta.

Nå ønsker politiet å undersøke om drapsmannen kan ha lagt igjen spor på Anna Lindhs briller. Teknikerne håper å finne rester av spytt på både glassene og stengene.

- Det er ingen tvil om at det nå fins en del del fakta som peker ut 24-åringen, sier en av kriminalinspektørene til Aftonbladet.

På forespørsel fra TV4 har Stockholm tingrett offentliggjort dokumentene som ble levert ved fengslingsbegjæringen av den frikjente 35-åringen. Ifølge TV-kanalen er det funnet fibre på Anna Lindhs klær som knytter drapsmannen til åstedet.

Peker ut NK-mannen

Politiet har ikke villet bekrefte at den ukjente mannen som er filmet av overvåkningskameraene inne på kjøpesenteret NK hvor Anna Lindh ble påført de dødelige knivstikkene, er identisk med gjerningsmannen, skriver Expressen.

Domstolsdokumentene som er lagt fram forteller om flere vitner som har pekt ut NK-mannen som drapsmannen. «Minutter før drapet ble NK-mannen fotografert på plan 2 i kjøpesenteret», framgår det av dokumentene. Og videre: «Et vitne er sikker på at mannen på bildene er identisk med gjerningsmannen». Flere andre vitner fra NK oppgir signalementer på drapsmannen som stemmer meget bra, ifølge domstolspapirene. En kvinne i rulletrappa ser at mannen slipper kniven. Etterforskerne konstaterer med stor sikkerhet at NK-mannen er drapsmannen.

Store beslag

Ifølge Aftonbladet har politiet gjort en rekke beslag under ransaking av mistenktes bosted.

- Det fins mye materiale, sier politiets teknisk sjef i Stockholm, Bengt Wingqvist.

Teknikerne har jobbet på spreng, og ifølge Wingqvist er mesteparten av materialet som er samlet inn analysert.

Nekter

Den 24 år gamle mannen nekter for at det var han som påførte Anna Lindh de dødelige knivstikkene 10. september. Det første avhøret av ham ble gjort i går. Avhøret varte i 1 time og 20 minutter.

Forsvarsadvokat Peter Althin traff sin klient en halvtime før og etter avhøret.

- Min klient har den samme holdningen. Han nekter tvert, sier Althin.

Eiler Augustsson, som leder avhørene, ønsker ikke å komme med detaljer fra avhøret.

- Om Althin kommenterer 24-åringens synspunkt, så får det være opp til ham. Men jeg kan ikke fortelle hvordan mannen oppfører seg eller hva han har sagt under avhøret, sier Augustsson ifølge Aftonbladet.

Avhørene av 24-åringen fortsetter i dag.

NEKTER: Mijailo Mijailovic nekter for at det var han som påførte Anna Lindh de dødelige knivstikkene. Foto: SCANPIX