Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Undersøker fotavtrykk i snøen

Krimteknikere fra politiet undersøker om fotsporene i snøen kan ha en sammenheng med skyteepisoden i et garasjeanlegg 200 meter unna.

UNDERSØKER SPOR: Krimteknikere fra politiet undersøker spor etter skyting i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNDERSØKER SPOR: Krimteknikere fra politiet undersøker spor etter skyting i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har iverksatt taktiske og tekniske undersøkelser etter at en ung mann ble kritisk skadd etter en skyteepisode i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo mandag morgen.

Politi med skuddsikre vester, våpen og skjold er på stedet ved garasjeanlegget. I tillegg er det flere krimteknikere på stedet.

Om lag 200 meter fra garasjeanlegget ligger et idrettsbygg. Der har politiet sperret av et område på omtrent 300 til 400 kvadratmeter for å utføre tekniske undersøkelser.

- Vi undersøker om fotavtrykk i området kan ha noe med hendelsen å gjøre, sier innsatsleder Brian Skotnes til Dagbladet.

FOTSPOR: Politiet undersøker om disse fotsporene kan ha en sammenheng med skyteepisoden i et garasjeanlegg 200 meter unna. Foto: Line Brustad / Dagbladet
FOTSPOR: Politiet undersøker om disse fotsporene kan ha en sammenheng med skyteepisoden i et garasjeanlegg 200 meter unna. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer

Spray og linjal

Om lag tre til fire teknikere undersøker fotsporene i snøen. Med seg har de blant annet spray og linjal for å markere hvor sporene er og for å måle hvor store de er, før de tar bilder av de. Det er mye snø i området og det har kommet mer snø i natt og i morgentimene.

Dagbladets reporter på stedet melder om at det er store politistyrker på stedet og at politiet også driver rundspørring. I tillegg til at et område ved idrettsanlegget er sperret av, er også garasjeanlegget sperret av. Flere naboer og personer som bor i boligblokka over garasjeanlegget forteller til Dagbladet at de ikke får komme ut med bilen i anlegget.

Bar utenlandsk ID

Politiet fikk melding om skyteepisoden i garasjeanlegget rundt klokka 05.30 i morges. En ung mann er innlagt på Ullevål med kritiske skader. Han hadde skader som er forenlig med skuddskader og muligens annen vold.

Ingen er foreløpig pågrepet for skyteepisoden.

RUNDSPØRRING: Politiet driver rundspørring etter skyeepisode i Seterbråtveien på Bjørndal i Oslo.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RUNDSPØRRING: Politiet driver rundspørring etter skyeepisode i Seterbråtveien på Bjørndal i Oslo.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Den kritisk skadde mann bar utenlandsk ID-kort. Politiet opplyser til Dagbladet at mannen har et norsk personnummer, men han er foreløpig ikke identifisert. De mener han er bosatt i området. Han skal ikke være en kjenning av politiet.

To skyteepisoder

Skyteepisoden på Bjørndal er nattas andre skyteepisode i hovedstaden. Om lag 10 kilometer unna ble det meldt om et tosifret antall flere skudd på Lambertseter. Vitner så biler kjøre fra stedet på, og politiet fant den ene av bilene.

Tre personer ble pågrepet, og politiet fant også våpen i bilen. De tre personene er tilknyttet et kjent kriminelt miljø, men politiet vet ikke hva som ligger bak skytingen.

DOKUMENTERES: Krimteknikere sprayer rundt fotsporene for å markere hvor de er, før de tar bilder av de. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DOKUMENTERES: Krimteknikere sprayer rundt fotsporene for å markere hvor de er, før de tar bilder av de. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!