TRIPPELDRAP: Politiet bekrefter lørdag formiddag at de etterforsker saken som et trippeldrap. To døde ble funnet på bakken, mens en tredje person ble funnet i en bil rett ved, opplyser politiet. Foto: Robin Aron/GT
TRIPPELDRAP: Politiet bekrefter lørdag formiddag at de etterforsker saken som et trippeldrap. To døde ble funnet på bakken, mens en tredje person ble funnet i en bil rett ved, opplyser politiet. Foto: Robin Aron/GTVis mer

- Undersøker om bilen kan være stjålet eller lånt

Svensk politi har identifisert én av de tre drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de tre som i morges ble funnet drept ved Uddevalla sykehus i Sverige, er identifisert.

Det opplyser politiets pressetalsmann Christer Fuxborg overfor Dagbladet.

- En person er identifisert, men siden ikke alle pårørende er varslet, velger vi å vente med å gå ut med flere detaljer, sier Fuxborg.

Flere svenske medier har meldt at minst én av de døde er kvinne. Dette vil Fuxborg verken bekrefte eller avkrefte. Han vil heller ikke gi noen detaljer om alderen på de døde.

- Har sikret noe Ifølge ham tyder mye på at de tre ble drept på stedet de ble funnet.

- Mye tyder på at det er blitt begått noe kriminelt på funnstedet. Teknikere har sikret noe der. Nå avventer vi rettsmedisinerens vurdering om dødsårsak, sier pressetalsmannen.

En av de døde ble funnet i en bil, og de to andre rett ved. Fluxborg sier at han ikke vet om personen i bilen befant seg bak førersetet eller et annet sted i bilen. Ifølge avisa GTs opplysninger ble personen i bilen funnet i baksetet.

- Stjålet eller lånt - Vi vet hvem bilen er registrert på, og undersøker nå om bilen kan være stjålet eller lånt. Bilen er ikke registrert på noen av de drepte, sier Fuxborg til Dagbladet.

- Har dere vært i kontakt med bilens eier?

- Det har jeg ingen informasjon om.

- Er det noen tilknytning mellom bileier og de døde?

- Det våger jeg ikke si noe om nå. Som sagt er bare en av de drepte identifisert, og foreløpig har jeg ingen informasjon om vedkommende, sier Fuxborg.

Rask bil Politiet har allerede mottatt mange tips i saken, opplyser Fuxborg - blant annet om kjøretøy som i natt ble observert i området.

- Noen forteller at de har sett noen på en moped eller scooter på stedet i natt. Andre sier de har hørt smell, og ett vitne har fortalt å ha sett en bil kjøre fra plassen med høy fart, sier han.

Foreløpig har ikke politiet noen mistenkte i saken, ifølge pressetalsmannen.

- Vi jobber bredt nå, og ser på alle muligheter. Vi vil gå fra dør til dør og snakke med naboer som kan ha hørt eller sett  noe. Og når vi har identiteten på de tre drepte, håper vi å komme nærmere et svar på hva som ligger til grunn for drapene.