REKONSTRUKSJON:
Politiet gjennomførte onsdag en rekonstruksjon av ulykken på E18 ved Grimstadporten hvor politiførstebetjent Børge Ivarsen ble drept for to uker siden.
Foto: Tor Erik Schroder / SCANPIX
REKONSTRUKSJON: Politiet gjennomførte onsdag en rekonstruksjon av ulykken på E18 ved Grimstadporten hvor politiførstebetjent Børge Ivarsen ble drept for to uker siden. Foto: Tor Erik Schroder / SCANPIXVis mer

Undersøker om politiet brøt egne regler i bildrapssak

Hadde ikke på seg refleksvest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politimannen som ble påkjørt og drept i tjeneste 4. mars i Grimstad, hadde ikke på seg refleksvest.

Etterforskningslederen i saken, politiinspektør Magnar Pedersen, bekrefter dette overfor P4.

Det var kun en annen politimann til stede da Børge Ivarsen ble påkjørt, men han satt i politibilen med ryggen til og så ikke det som skjedde.

Hendelsen ble onsdag kveld rekonstruert. Advokaten til den 27 år gamle mannen som politiet forsøkte å stanse, Thor Bache-Wiig, mener opplysningene er viktige.

- Alt dette kom veldig brått på. En annen ting er at det viser jo også at det kan ha vært vanskelig å se politimannen uten refleksvest. Det er mørkt, og det er mye som tyder på at han ikke har hatt på seg refleksvest, og det kan ha hatt betydning for muligheten min klient hadde for å observere ham, sier Wiig.

Ifølge Politidirektoratets instruks skal sperringer med spikermatte aller helst markeres med skilt i begge retninger, slik at det blir mulig å stanse innen rimelig tid. Wiig sier det ikke er noe i sakens opplysninger som tilsier at dette ble gjort.

Pedersen ønsker ikke å kommentere dette, og sier rekonstruksjonen gjaldt selve hendelsen. Han henviser til Spesialenheten for politisaker. Enheten har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Mannen som kjørte på Iversen er siktet for uaktsomt drap.

NTB